http://translate.google.com.tr/?hl=tr&tab=wT#

YALANCI SU BÖREĞİ:)

16 Ağustos 2011 Salı




Önceki akşam,iftar soframızı bizim hayatımızda çok önemli yerleri olan,hayatımıza anlam ve heyecan katan çok kıymetli misafirlerimizle paylaşmıştık...




Yoldan gelmiş olmanın verdiği o tatlı yorgunluk ile çok detaylı bir sofra kuramamış olsamda,önemli olanın birlikte olmak olduğunun bilinci ile ortaya güzel şeyler çıkmıştı yinede...
Sofrada acele etmeden aheste aheste yenen yemekler her zaman çok hoşuma gitmiştir...
Ama Ramazan,ı şerif olması nedeni ile,bunu pek gerçekleştiremiyoruz artık:)
Birde o sofrada sevdiklerim varsa zaman hiç akmasın isterim:)
Hoş sohbetler eşliğinde çoluk çocuğumuzla ağız tadı ile yenen yemekler esnasında geçen zamanın,ömürden sayılmadığı yönünde bir hadis,i şerif olduğunu duymuştum,yanlış hatırlamıyorsam:)

Sağlığımız açısından da önemli olan bu konu aslında göz ardı edilmemeli bence...




Yalancı su böreğini ilk yediğimde gerçeğinden ne farkı var diye şöyle bir düşünmüştüm:)
Görüntü benziyor...
Lezzet benziyor...
Ama ona verilen emek su böreğine verilenin onda biri belki de...
Bu böreği zeliha yapmıştı bizim evde bir pazar kahvaltısı için...
Ben ufak tefek değişiklikler yaptım,ama sadece ölçülerde...
            Malzemeler
  • bir kg taze yufka

  • 4 çay bardağı süt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 yumurta

  • 1 şişe maden suyu

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

      
        İç harcı için
  • 300 gr yarım yağlı peynir(ben ezine peyniri kullandım)

  • yarım demet maydanoz

        Hazırlanışı
  1. öncelikle iç malzememizi hazırlayıp bi kenera alıyoruz.

  2. sıvı harcımız için yumurta,sıvı yağ,maden suyunu bir kaba koyup iyice çırpıyoruz.

  3. yağladığımız tepsiye yufkamızı gelişi güzel seriyoruz(kenarları biraz dışarıda kalmalı)

  4. sıvı harcımızdan sürüp bir kat daha yufka seriyoruz.(bütün yufka katlarına sıvı harç sürüyoruz)

  5. peynirli içimizden bir miktar serpip yine iki kat daha yufka seriyoruz

  6. aynı şekilde yufkalarımız bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.

  7. en son yufkamızın üzerine kalan sosu döküp istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz.

  8. bir kaç saat buzdolabında dinlendirip,erittiğimiz tereyağını eşit bir şekilde üzerine gezdirip 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Ayşegül diyor ki,bu böreği eğer aceleniz yok ise bir gece buzdolabında dinlendirip,sıvı harcını iyice içine çektikten sonra pişirmenizi öneririm...

Şimdiden afiyet olsun....

38 yorum:

zeynep at: 16 Ağustos 2011 16:22 dedi ki...

Ohh nefis görünüyor şimdi poğaça yapmıştım bir saat evvel yayına verseydin ya be canım olmaz mıydı:))Ellerine sağlık hayırlı sahurlar..

BIRAKTIĞIM İZLER at: 16 Ağustos 2011 16:46 dedi ki...

oyy oyy süper gözüküyor. Ellerine sağlık. Bende Nikon d70 var ama bu kadar güzel fotoğraf çekemiyorum. Sen ne kullanıyorsun ( ben taktımda bugünlerde fotğraflara)

xcelis at: 16 Ağustos 2011 22:41 dedi ki...

Ablacım ellerinize sağlık nefis görünüyor bende bu şekilde yaptığımda dediğiniz gibi buzdolabında bekletiyorum güzel oluyor.
Hayırlı iftarlar afiyetler olsun

tatesal at: 16 Ağustos 2011 22:45 dedi ki...

Ellerine sağlık börek enfes görünüyor,bence su böreğinden farkı olmuyor,neden zaman harcayalım ki....sevgiler,hayırlı iftarlar...

''' UMUTSEPETİ ''' at: 17 Ağustos 2011 00:31 dedi ki...

Ayyy börekler harika olmuş Ayşegül abla,ellerine sağlık :)
Nasıl canım çekti sorma:)
Bi ara yaparım artık bende:)
Blog çok hoş gözüküyor,şimdiye kadar boşuna beklemişsin,neyseki başladın artık :)
Bekliyoruz tariflerini :))

sevda at: 17 Ağustos 2011 00:33 dedi ki...

benim se çok sevewrek yaptığım bir börek.harika olur biliyorum.senin börekte nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

birtutamkekik(ayşegül) at: 17 Ağustos 2011 00:54 dedi ki...

zeynep;canım bu gece sahur içinde bu böreği denersin inşalah:)
sevgilerimle...

BIRAKTIĞIM İZLER;teşekkür ederim canım:)
bende sony DSC-T100 kullanıyorum.8.1 megapixel...
sevgilerimle...

birtutamkekik(ayşegül) at: 17 Ağustos 2011 00:57 dedi ki...

xcelis;teşekkür ederim canım:)
bekletmek bu böreğeartı puan katıyorbencede:)
sevgilerimle...

tatesal;teşekkür ederim canım...
aynen katılıyorum sana...
belki birgün daha da profesyonel olursa(m)k mutfakta su böreğinin sahici olanını da yaparız:))
sevgilerimle...

kemlapasatatlisi.com at: 17 Ağustos 2011 00:58 dedi ki...

Ellerine sağlık canım, su böreğini yalancısını ve gerçeğini hepsini çok severiz.
Fotoğraflarda düzenleme yaptın mı? Çok parlak çıkmış, ayrıntılar kaybolmuş.
sevgilerimle, hayırlı iftarlar, Antalya ya selamlar...

birtutamkekik(ayşegül) at: 17 Ağustos 2011 01:02 dedi ki...

umut sepeti;zeliha teşekkür ederim canım...
seninki kadar başarılı oldu mu bilmiyorum ama tadı sahici olanından farksızdı:))
inşallah bakalım..
sevgiiler...

sevda;çok teşekkür ederim tatlım:)
benim favori böreğim...
sevgiler...

eldivenlerim at: 17 Ağustos 2011 02:58 dedi ki...

Mmmmmm, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

Hayat Cafe at: 17 Ağustos 2011 04:39 dedi ki...

İştah açıcı görünüyor börekler.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Hülya at: 17 Ağustos 2011 05:28 dedi ki...

Yalancısı gerçeği farketmez buldum mu yerim. Harika görünüyor, ellerine sağlık..

yemyeşildeniz at: 17 Ağustos 2011 06:24 dedi ki...

su böreği en sevdiğim böreklerden. olsa da yesem valla :) ellerine sağlıkkk

birtutamkekik(ayşegül) at: 17 Ağustos 2011 07:16 dedi ki...

kemalpaşatatlısı;teşekkür ederim canım:)
fotoğraflarla ilgili ayrıntılar kaybolmuş derken?
hoş olmayan bi durum mu söz konusu?
bak kafama takıldı şimdi:)

birtutamkekik(ayşegül) at: 17 Ağustos 2011 07:18 dedi ki...

eldivenlerim;çok teşekkür ederim tatlım:))
sevgiler...

hayat cafe;saolasın canım:)
sevgilerimi gönderiyorum:)

birtutamkekik(ayşegül) at: 17 Ağustos 2011 07:20 dedi ki...

hülya;afiyet bal olsun arkadaşım:)
severek isteyerek korkmadan yiyebilmek te güzel...
sevgilerimlee:)

yemyeşildeniz;ahhh canımm benimmm..
canın çekmemiştir umarım:)
paket yapıp göndereyim mi tatlım:)
sevgilerimle...

Kendimce at: 17 Ağustos 2011 13:02 dedi ki...

Çok severim hem kıymalısını hem peynirlisini bayrama yapmaya niyetliyim bakalım fırsat olursa ellerinize sağlık

ebr-u ozlem at: 17 Ağustos 2011 14:41 dedi ki...

Ellerinize sağlık..:)
Blogunuz hayırlı olsun, takipçiniziz. Kitapları da çok seviyormuşsunuz, blogunuzda kısa da olsa kitap notlarınızı da okumayı çok isteriz. Tatlılar da tuzlular da harika görünüyor.
Sevgiler...
Hayırlı Ramazanlar...

Cafe Portakal at: 17 Ağustos 2011 14:53 dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor geçen haftasonu gerçeğini yedik kayınvalidem sağolsun:))sevgiler canım

Buket at: 17 Ağustos 2011 15:23 dedi ki...

merhaba!!
ben geldim, blogun çok güzel,takipçinim artık :)

Lezzet Karnavalı at: 17 Ağustos 2011 16:16 dedi ki...

Görüntüsü aynı su böreği gibi,elinize sağlık

Anonymous at: 17 Ağustos 2011 18:36 dedi ki...

öncelikle bloğunuz hayırlı olsun.. bende sıkı bir blog takipçisiyim ancak sizin gibi bir blog açma konusunda çok istekli olmama rağmen bir türlü açamıyorum.. yemekleri sunumunuz ve fotoğraf çekiminiz oldukça güzel.. ancak ben yemek tarifi veren, incelikleri sunan blogcu arkadaşlardan dileğim önce mutfaklarının fotolarını koymalarıdır.. çünkü biz resimlerden mutfakta yapılan herşeyi hayal etmeliyiz:) bunun hayali içinde birkaç mutfak fotoğrafınıza ihtiyacımız var öyle değil mi:))) beni kırmazda yayınlarsanız çok sevinirim:)) mutlulukla dolu bir mutfakta mutlu yemekler pişirmeniz dileğiyle:)

colette at: 17 Ağustos 2011 22:50 dedi ki...

Yemeklerinin tadı fotoğrafların kadar güzelse parmaklarımı yiyebilirim. Nefis görünüyorlar nefisss! Ayrıca mutfakta çok zaman geçirmekten hoşlanmayanlar için tariflerin kolay ve çabuk uygulanabilir olması ayrı avantaj :)Seni izlemeye aldım,kolay bırakmam :)))

derya at: 17 Ağustos 2011 23:36 dedi ki...

Ayşegül'cüm merhaba sayfana tesadü
fen ulaştım harika lezzetler var.İz
lemeye aldım seni bende beklerim sımsıcak sevgiler.Birde senden bir
ricam var Lezzet Karnavalı arkadaşı
mıza ben yorum bırakamıyorum sen bı
rakmışsın kendisine tekrar yorum yazarmısın yorum penceresini pop-up
yapsın teşekkür ederim.Bende beklerim.

zeymuran at: 17 Ağustos 2011 23:48 dedi ki...

canım ellerıne sağlık harıka gorunuyor

Fashionlicious Girl at: 18 Ağustos 2011 02:08 dedi ki...

iade-i ziyarete geldim börek nefis gözüküyor ellerinize sağlık:)

otuzundansonra at: 18 Ağustos 2011 07:18 dedi ki...

harika görünüyor,Ellerinize sağlık

Armina at: 18 Ağustos 2011 13:16 dedi ki...

Enfes bir görüntüsü var ellerine sağlık.

Uğur Böceği at: 18 Ağustos 2011 23:48 dedi ki...

bloğuma yaptığın ziyaret için çok teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum
sevgiler

lamina at: 19 Ağustos 2011 00:53 dedi ki...

öncelikle bloğumdaki güzel yorumunuz için teşkkür ederim..börekler süper gözüküyor cnm, çok severim bu tarifi ben, çabuk ve lezzetli sonuç veriri hep :)
sevgilerle

http://laminapropria.blogspot.com/

ibrahim Hamurcu at: 19 Ağustos 2011 00:56 dedi ki...

Nekadarda güzel gözüküyo insanın hemn yiyesi geliyor oruc oruc (=

Nedret at: 19 Ağustos 2011 02:16 dedi ki...

Bloguma hoşgeldiniz. Herzaman buyrun:)) Sevgiler.

Uğur Böceği at: 19 Ağustos 2011 02:22 dedi ki...

Birtutamkekik Ellerine sağlık... hadis-i şerifi ilk defa duydum... bizim dinimiz ne kadar güzel hoşgörülü değilmi...

embir at: 21 Ağustos 2011 08:08 dedi ki...

rejim yapıyorum ve böyle harika tarifler beni benden alıyor... Görüntüsü kadar tadının da harika olduğu muhakkak, eline sağlık.

NESLiNAME at: 22 Ağustos 2011 16:54 dedi ki...

Su böregide kandirikciymis :)

nazarboncuk at: 22 Kasım 2011 01:15 dedi ki...

Selam Aysegul :)
benim en sevdigim borek..
blogun cok guzel, harika resimler :)
sevgilerimle

Elena

eda at: 18 Şubat 2012 08:31 dedi ki...

ellerinze saglik, tariflerinizi mi ovsek, resimlerinizi mi,yoksahadisi yazmis oldugunuz hadisi serifi mi ?herbiri ayri bir tatli ;)