http://translate.google.com.tr/?hl=tr&tab=wT#

YÖRESEL LEZZETLER:) KAYSERİ YAĞLAMASI

21 Eylül 2011 Çarşamba




  
  Bugün sizlerle, yöresel bir lezzeti paylaşmak istiyorum.

Kayseri yağlaması...

Tahmin edeceğiniz üzere, bu eşsiz lezzeti ben yapmadım tabiki de:)

Hepimizin hayatında, boşlukları asla doldurulamayan,arkadaşlarımız,yegane değerlerimiz olan dostlarımız vardır ya...

Her ne kadar, hayatın türlü cilveleri ve koşuşturmacaları nedeni ile, çok sık görüşemesekte, biz biliriz ki gönüllerimiz,yüreklerimiz birbirimiz için çarpar her daim dostane bir ritimle...


Bir arada olmaktan,son derece keyif aldığımız, çoluk çocuk herkesin kendi çaplarında keyifli saatler geçirdiği, ailemizin kıdemli şahsiyetlerine konuk olduk geçen akşam:)

Biz en güzel mantıları, kayseri yağlamalarını, onların ellerinden,samimi sofralarında, afiyetle tükettik bu güne kadar...

Bu yöresel lezzet öyle basite alınacak bir yemek değil aslında.
Bi hayli zahmetli ve emek isteyen bir lezzet...
Bu yemek, tam damak çatlatan cinsindenn:)

İnşallah kendimde uygulamalı deneyip, sizlerle detaylı bir şekilde tarifini de paylaşmak istiyorum önümüzdeki günlerde...
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde enfes bir lezzet şöleniydi gerçekten:)




Aslında o akşam menüde sadece Kayseri yağlaması değil, bir başka lezzet harikası daha vardı...

Patlıcanlı pilav...

Anlatılmaz, tadılır türden,ana yemek kıvamında,yiyenin midesinin doyup, gözünün doyması imkansız olan muhteşem bir lezzetti o da...


O akşam s. ablam bu pilavın tarifini verdi, fakat ölçüler göz kararı olduğu için sizleri yanıltmamak adına denedikten sonra tekrar paylaşırım tarifini inşallah...

Ben buradan, canım arkadaşım ve kıymetli ailesine, sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum...

Canım benim, ellerine ve yüreğine sağlık...
Her şey harikaydı o akşam...
Senin, o samimiyet ve içtenlik dolu dostluğun benim için en büyük NİMET,tir...:)

      İyi ki varsınız...



58 yorum:

Lezzet Karnavalı at: 21 Eylül 2011 15:49 dedi ki...

Nefis görünüyor,ellerine sağlık!

Verónica at: 21 Eylül 2011 15:50 dedi ki...

¡Que rico!
Un abrazo

Hayat Cafe at: 21 Eylül 2011 16:17 dedi ki...

Bu kayseri yağlamasını hiç yemedim ama bloglarda her gördüğümde yutkunuyorum.
Lezzetini görüntüsünden belli..
İnşallah bende en kısa zamanda yapmak istiyorum.
Arkadaşının ellerine sağlık canım.
Patlıcanlı pilavda nefiss ötesii görünüyor.
Sevgiler.

SEVGİLERİMLE at: 21 Eylül 2011 16:32 dedi ki...

Off offf,nefisss.

Hemşerime selam söyleyin lütfen olurmu?ellerine sağlık olsun,sizlerede afiyet şeker.

kapıştınızmı peki?öyküsünü anlattılarmı size?merak ettim.

sevgilerimle...

Lecy'ns at: 21 Eylül 2011 16:59 dedi ki...

Olá...

Tudo por aqui é muito lindo, lindo, lindo demais!!! Amei!
Gosto muito da culinária de seu país.
Delícias!!!

Obrigada por seguir meu blog, e te sigo também daqui do Brazil.
Vou traduzindo o teu idioma pelo google translator.!
Grande Abraço.
Lecy'ns

derya at: 21 Eylül 2011 21:41 dedi ki...

Kardeşim Rabbim hayatımızdan gerçek
dostları eksik etmesin inşallah.Yağla
ma enfes arkadaşının ellerine sağlık
öpüyorum.

Dürr-i Yekta at: 21 Eylül 2011 21:54 dedi ki...

kayseri yağlaması ne güzel görünüyor, açken gelmicem senin bloğuna herşeyden yemek istiyorum :)

zeymuran at: 21 Eylül 2011 22:15 dedi ki...

canım bizim evde kayserı yemeklerı çok yapılır hamur işlerı çok meshurdur yaglamada çok yaparım ama gel gor kı güzel bır resmı yok bende ,kayserı yaglaması çok lezzetlı olur yogurda bandıra bandıra yıyeceksın. ,sevgiler gonderıyorum

tosbagalar at: 21 Eylül 2011 22:18 dedi ki...

Kayseri yağlamasını yemeyip yanında yatacaksın yok böyle bir lezzet

ZELİHA at: 21 Eylül 2011 22:34 dedi ki...

Wowww bayıldım ben bu yağlamalara,harika gözüküyorlar..
Nimet'in ellerine sağlık..
Hele o patlıcanlı pilav ,şahane bişey olmalı :)
Kayserili olmanın farkını yansıtmış Nimet :)
Nice güzel sofralara diyorum,sağlıkla,huzurla...

durme durme at: 21 Eylül 2011 22:49 dedi ki...

Görüntüler harikaydı. Kayseri yağlamasını daha önce hiç görmemiştim, merak ettim doğrusu. Patlıcanlı pilava bayılırım. Elinize sağlık güzel bir menü olmuş. sevgilerle...

Eylemin mutfagı at: 21 Eylül 2011 23:00 dedi ki...

benim ablam kayseride oturuyor bende onun sayesinde tanıştım bu nefis yemekle.iyikide tanışmışım.tam bizim et canavarlarına göre.bir ara hafta da iki defa ister olmuşlardı.yeni yeni unutuyorlar.

Dilekce.. at: 21 Eylül 2011 23:10 dedi ki...

Offf offfff bayılırım ikisine dee.. Hele ki yağlamaya.. Kayseride yaşadığım 7 yıl boyunca birbirinden güzel bir sürü yöresel yemek yedim ama en lezizlerinden biri kesinlikle yağlama.. Adı üstünde yağlı ve süpper lezzetli.. Herkese tavsiye ederim.. ben hala canım istedikçe optimum avm'deki kayseri mutfağına gidip orda hasret gideriyorum, ev yapımı ladar olamasa da idare ediyor.. İkisinin de tarifini bekliyorum..

Akdeniz Kızı at: 21 Eylül 2011 23:33 dedi ki...

yapanın ellerine sağlık...size afiyet olsun...yağlama ile henüz bende tanışmadım kayserili arkadaşlara duyurdum...:)))...

Baharatın Kızı at: 22 Eylül 2011 00:04 dedi ki...

Harika kareler çok iştah açıcı gerçekten hazırlayanların ellerine,emeklerine sağlık ;)

anneanneninemekleri at: 22 Eylül 2011 00:11 dedi ki...

Offff gerçekten harika görünüyor yapanınellerine sağlık,sevgiler

çeşnici Handan at: 22 Eylül 2011 00:12 dedi ki...

Kayseriye gittiğim zaman ilk yaptıklarımdan biri yağlama yemektir çok severim nefis olmuş yapanın ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.

zeynep at: 22 Eylül 2011 01:17 dedi ki...

Birde tarif verseydin süper olurdu :)))İkisi de harika görünüyor ellerine sağlık Nimet hanımın..Sevgilerimle..

sevda at: 22 Eylül 2011 01:17 dedi ki...

nefis görünüyor canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

nannemaydonoz.blogspot.com.gül at: 22 Eylül 2011 01:51 dedi ki...

kayserili gelinimiz var ama bu lezzetten mahrum bırakmış bizi:)arkadaşının ellerine sağlık nefis görünüyor tabi senin de eline sağlık resimler süper

neslihan at: 22 Eylül 2011 01:54 dedi ki...

oruç oruç bakılmıyor valla. Sizlerde afiyetle yemişinizdir :)

Muhterem'le Afiyetle at: 22 Eylül 2011 02:07 dedi ki...

Sevgili Ayşegül,
Tarifler nefis görünüyor, arkadaşının ellerine sağlık.

yemyeşildeniz at: 22 Eylül 2011 02:49 dedi ki...

oyy oyyy bunlar neymiş böyle ya. hiç yemedim sanırım ben bunlardan, harika gözüküyorlar :)

#merve... at: 22 Eylül 2011 02:49 dedi ki...

Kayseride yaşayan bir genç kız olarak bu yağlamayı görünce aklıma bir anım geldi :) Arkadaşımla birlikte bir yarışma düzenlemiştik benim önceki blogumda. o meşhur öğrenci yemeğini yapmıştı ismi şu anda aklıma gelmedi :S Ben de yağlama yapmıştım :) Kendi ellerimle ama sonuç tabi ki onun yemeği 1. olmuştu. Niye nefis yağlamamı seçmediler bilmiyorum. :) Ellerinize sağlık bu arada çok güzel görünüyorlar :)

Krnc at: 22 Eylül 2011 02:55 dedi ki...

Ah ah nefis görünüyorlar.Arkadaşınızın ellerine sağlık,olsa da hüpletsek:)

nilay at: 22 Eylül 2011 02:58 dedi ki...

Biz eşimle Kayseride okuduk. Bizim evde yağlamayı eşim yapar.
Yağlamanın hamur kısmını krep hamuru ile çözdük biz. Tam olarak yağlama gibi olmasada çok lezzetli oluyor.
Sevgiler

alanay at: 22 Eylül 2011 03:11 dedi ki...

offf hepside nefis görünüyor.bu arada kayseri yağlamasını çok sık yapardım ama bir yıldır yapmıyorum.şimdi bakınca valla canım çekti:)bloğunuz ve paylaşımlarınız çok güzel.emeğinize ellerinize yüreğinize sağlık.sevgiler...

Gul/İnn at: 22 Eylül 2011 03:31 dedi ki...

yağlamayı hiç tatmadım dama daha önce görmüştüm yine leziz gözüküyor..patlıcanlı pilavda öyle..ellerine sağlık..

Senem at: 22 Eylül 2011 03:33 dedi ki...

off off ne güzel görünüyor bende bir türlü fırsat bulup deneyemedim arkadaşım tarifini vermişti bakalım belki yaparım senden sonra eline sağlık

Sıradan bir balık at: 22 Eylül 2011 05:17 dedi ki...

Yıllar önce bir arkadaşımda yemiştim bu yağlamayı ve harikaydı.
Bugün sende görünce, tarifi vardır diye heyecanla aşağı indim ama, cıks:)

Esma İzgialp Tanglay at: 22 Eylül 2011 06:04 dedi ki...

merhaba, bloguma yapmış olduğunuz yorumla sizin sayfanızı ziyaret ettim. Sayfanız çok renkli ve pek güzel. İzleyiciniz olmak istedim ancak aktif olmadığı için konuğunuz olamadım. Umarım en kısa zamanda sayfanıza konuk olurum. Sağlık sorunlarım nedeniyle bilgisayar başına sık geçemiyorum. İlk fırsatta tekrar ziyaret edeceğim. Pialavınız çok nefis görünüyor. Halep mutfağından"mak
lubi" çok sevdiğim bir pilavdır. Ellerinize sağlık. Ayrıca lor tatlısınıon yeni tarifini bir arkadaşımdan bekliyorum. Onu da en kısa zamanda bloguma eklemeyi düşünüyorum. Sevgiler...

Filiz at: 22 Eylül 2011 08:27 dedi ki...

kayseri yağlamasını hep duyarım ama yemek henüz nasip olmadı,bir cesaret yaparım belki:))

muhabbetsofrasi at: 22 Eylül 2011 09:07 dedi ki...

görüntü harika

eee nasıl yapıldı şimdi bu :)

NABRUT at: 22 Eylül 2011 09:44 dedi ki...

bu yağlama kayseri mutfağındada var ama yemeye cesaret edemedim.sende yazınca denesem mi ki:)

pembe kekik at: 22 Eylül 2011 09:54 dedi ki...

İki yemekte birbirinden nefis.Bu günlerde canım öyle çok patlıcanlı pilav istiyor ki.Yapmak farz oldu.Nefis görünüyor.

Setr-i Nisa at: 22 Eylül 2011 10:27 dedi ki...

hahaaa:D yağlamayı görünce şaşırdım ve güldüm birden:D
çünkü taslaklarımda kayıtlı duruyor ve ben bir türlü yayınlayamıyorum, çünkü her baktığımda canım çekiyor:D
bak şimdide canım çekti...
ilan ediyorum:
ben bir şebit canavarıyım:D

arkadaşınızın ellerine sağlık...
sevgiler:)

Buket at: 22 Eylül 2011 11:12 dedi ki...

kayseri yağlaması , hiç duymamıştım.çok güzel görünüyor..

Tazekahve at: 22 Eylül 2011 15:59 dedi ki...

kayseri yağlamasını yapmıştım bi tarihte ama itiraf edeyim senin ki daha güzel gözüküyor. ellerine sağlık canımcım :))

NeSLiNaMe at: 22 Eylül 2011 16:37 dedi ki...

Gecen gün bu yemegi yapmak istedim tarifine bakayim dedim.. düsündüm düsündüm düsündümmm bir türlü bulamadim ismini aklima gelmedi :) cok tesekkürler aklima getirdigin icin... ellerine saglik ...

Akdeniz Kızı at: 22 Eylül 2011 23:54 dedi ki...

yeniden merhaba, linkbankasında isimleri gezerken isminizin orda olmadığını farkettim...arzu ederseniz oraya eklenin....eklen.blogspot.com...eskiden miss gibi vardı orayada günlük yapılanları ekliyorduk şimdilerde yok....girebilen veya başka sayfa ismi bilen arkadaş varsa yazarlarsa sevinirim...

sarımutfak-hande at: 23 Eylül 2011 01:30 dedi ki...

patlıcanlı pilava bayılırım haftasonu yapayım bende
ellerine sağlık canım

defneylebirlikte at: 23 Eylül 2011 10:40 dedi ki...

en kısa zamanda tarifi bekliyoruz.süper olmuş.

şirin aksoy at: 23 Eylül 2011 11:43 dedi ki...

işte budur diyorum, kayseri yağlamasına bayılırım harika görünüyor olsada yesem:)) ellerinize sağlık banada beklerim:))

Seçil / Yemek Aşkı at: 23 Eylül 2011 13:26 dedi ki...

Merhaba Ayşegül Hanım :) yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkürler.. size yorum yazdığım ismin üzerine tıklarsanız blog sayfasına gidip izleyici olabilirsiniz.. sevgiler..

tatlilar gülcandan at: 23 Eylül 2011 14:04 dedi ki...

Canim hayirli aksamlar diliyorum ellerine saglik nefis görünüyor .

Mutfak dili at: 23 Eylül 2011 22:28 dedi ki...

Canım aslında ben sen yapdın diye düşünmüştüm.
Kim yaptıysa ellerine saglık.
Bu pilavı hep merak ederim ama bir türlü yapmak nasip olmadı. Tarifi yaz inşallah belki aşka gelirim.
sevgiler canım ..

♥pemb€sinti♥ at: 23 Eylül 2011 23:40 dedi ki...

Ellerine sağlık dostunun canım, görüntü süper eminim tadı da öyledir..

Şerife at: 24 Eylül 2011 01:18 dedi ki...

Ben seni daha izlemeye almışım ama tanışmak bugüne kısmetmiş :)

otuzundansonra at: 24 Eylül 2011 02:07 dedi ki...

nefis bir yemek olmuş,bu arada arkadaşlıkla ve dostlukla ilgili söylediklerine aynen katılıyorum,çok doğru şeyler.Çok öpy

Anonymous at: 24 Eylül 2011 06:05 dedi ki...

Ayşegül,
Güzel düşünceleriniz için, ailecek çok teşekkür ediyor,başarılarınızın devamını diliyoruz.
Ayrıca blogtaki tüm misafirlerinize de senin aracılığınla saygılarımızı iletelim.

erkan abin (nimetin eşi)

susamcorekotu at: 24 Eylül 2011 12:56 dedi ki...

yapanın eline sağlık,dostun elinden olunca lezzeti katlanmıştır eminim:))
sevgilerimle

Bolat at: 24 Eylül 2011 16:58 dedi ki...

amanın amanın gecenin bu saatinde offff beni buzdolabına gönderdin.

NilayinSihirliElleri at: 25 Eylül 2011 02:02 dedi ki...

çok severim yağlamayı bazen bende yaparım. ellerinize sağlık. ayrıca kekik delisiyimdir. etlere ve bazı soslara çok yakıştırırım. benim annemler alanyada oturuyorlar. bana bol bol dağ kekiği kuruturlar orada:)
sevgiler...

delal at: 25 Eylül 2011 07:27 dedi ki...

bunları yapıyorsanız eşiniz çok şanslı:))

delal at: 25 Eylül 2011 07:27 dedi ki...

bu arada memnun oldum:)

eflatunkedi-nisa ercan at: 25 Eylül 2011 14:17 dedi ki...

hosgeldiniz bloguma, ben de takipteyim;)

sevgiler

Limon çiçekleri at: 26 Eylül 2011 07:49 dedi ki...

Ben nasıl kaçırdım bu lezzetleri düşünüyorum şimdi ve anım seni kumanda panelinde göremiyorum halbuki izleyicin olmuştum:))Yağlama için sana kaçamak bir tüyo;Bizdede tabi Kayserili olmanın verdiği genetik özelliklerdenmidir neden çok sevilir ama hamurunu yapacak ne zaman nede yetenek var:)Unonun hazır lavaşları var tortilla hamuru diye satılıyor.Teflon tavada arkalı önlü bir kabart üzerine kıymalı sosunu dök:)Valla değme yağlamalara taş çıkartıyor canım...

birtutamkekik at: 26 Eylül 2011 11:32 dedi ki...

sevgili arkadaşlarım...
hepinize bu güzell eşsiz motivasyok yüklü yorumlarınız için sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum...
gönlüm iterdiki tek tek döneyim,ama zaman darlığı buna mani...
hoşgörünüze sığınarak her daim
destek ve önerileriniz için bekliyorum sizleri:)
sevgilerimle...