http://translate.google.com.tr/?hl=tr&tab=wT#

ZEYTİNYAĞLI GİRİT KABAĞI DOLMASI

28 Eylül 2011 Çarşamba


         eyy sonbahar yüzlü,
        __eylül gözlü kadın,
        ıslak toprak ve yorgun yaprakların,
        mahsun kokusu sarmış saçlarını,
        boşver,,,
        dökme yüzünü,
        __çatma kaşlarını...


  Merhabalar:))
Hepininize huzurlu sağlıklı bol gülücüklü günler diliyorum...
Şair öyle güzel yazmış ki bu dizeleri,paylaşmadan geçemedim...


Hiçç ama hiç üstüme alınmadım ama benn:))
Bu aylarda yüzümde güller açar diyebilirim kendi adıma:)
Yaz aylarının o nemli, rehavetli havasını hiç ama hiç özlemiyorum mesela ben...
Sonbahar benim için, yeri çok ayrı bir mevsimdir...
Daha doğrusu, baharlar bir tutkudur benim için...
Antalya,nın enn yaşanılası anları, bahar ayları bana göre...
Belki şöyle parklarda, bahçelerde, dolaşıp gezince, nice nice böyle dizeler dökülür insanın dilinden, yüreğinden satırlara...
Dökülmüşken yerlere hazan yaprakları,insan kendini kaptırıp bu görsel şölene,yüreğinden dökülenleri,hissettiklerini kaleme almalı aslında...
Şair ruhlu olmakta lazım tabii biraz...:)


Benim böyle bir yeteneğimin olmadığının bilincinde olarak,tarifime geçmek istiyorum ben müsadenizle:))
Bu tombik tombik kabaklar semt pazarımda sık sık gözüme ilişiyor,ve almamak için türlü bahaneler uyduruyordum kendimce...:)
Ev ahalisinin kabakla pek arası iyi değil açıkçası...
Sadece kendime özel yemekler yapmak gibi bir alışkanlığım da olmadığı için bu
sevimli tombik kabakçıklarla biraz geç tanışmış oldum...:)
Hepimiz lezzeti konusunda olumlu yorumlar yaptık ki,normalde oğlum kabağı hiç tatmamıştı bu güne kadar...


  Sonuç olarak ailece herkesin ilgi odağı olan bu girit kabakları, artık bizim sofralarımızı daha sık süsleyecek inşallah...
Kuzucuklar etli haline eminim bayılacaklar:)




              Malzemeler



  • 8 adet girit kabağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • maydanoz
           Hazırlanışı

  1. Öncelikle kabaklarımızı yıkayıp arzu ettiğimiz şekilde içlerini oyuyoruz.
  2. Soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytin yağı ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Domatesini salçasını şekerini ve tuzunu ekleyip şöyle bir çeviriyoruz.
  4. Ocaktan alıp yıkadığımız pirincini ve maydanozlarını da ekleyip biraz demlendiriyoruz.
  5. Arzu ettiğimiz baharatları ekliyoruz.
  6. İçlerini oyduğumuz kabaklarımıza biraz tuz serpiştirip,içlerini hazırladığımız harcımızla çok sıkı olmayacak şekilde dolduruyoruz...
  7. Kabaklarımızı,yayvan bir tencereye dizip bir su bardağı su ilavesi ile,kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz...


Vee yemeğimiz servise hazır:)
Yanında miss gibi taze yoğurt eşliğinde pamuk gibi ağızda dağılan, sevimli ve şık bir servis tabağı ile sevdiklerimize sunuyoruz...

    Gönül dolusu sevgilerimle...:)

78 yorum:

sevda at: 28 Eylül 2011 22:27 dedi ki...

vayyyy.bu nasıl güzel bir görüntü canım.ellerine sağlık.harika olmuş gerçekten.sevgiler.

olsada yesek suzan at: 28 Eylül 2011 22:45 dedi ki...

ne kış ne yaz en güzel mevsim ben de bahar,kabak sever biri olarak nedense bende hep görüyorum ama almıyorum ama bu güzel görüntü ve tarif karşısında ilk fırsatta bende alıp yapacağım ellerine sağlık sevgiler...

tu-niz'le hayat at: 28 Eylül 2011 23:00 dedi ki...

canım bu nesıl bi güzelliktir.. şuan işten kaçıp eve gitmek istedim.. hemen denemeliyim.. ellerine sağlık :)

♥pemb€sinti♥ at: 28 Eylül 2011 23:02 dedi ki...

Böyle bir kabagı ilk kez görüyorum..
Kavuna benziyor..

birincisin at: 28 Eylül 2011 23:14 dedi ki...

hiç yapmadığım bir yemek,kabağı bizimkilerde pek sevmez.Ama yemeyenler bile yediyse denemekte fayda var diyorum:)şekil,sunum harika ellerinize sağlık...sevgilerimle.....

Akdeniz Kızı at: 28 Eylül 2011 23:25 dedi ki...

küçük küpler gibi pek şirin ....ellerinize sağlık...

Irena at: 28 Eylül 2011 23:31 dedi ki...

This looks great!

Nazan at: 28 Eylül 2011 23:42 dedi ki...

Bu kabaklardan hiç dolma yapmamıştım.Sizinkinin güzelliğini görünce ilk fırsatta yapmaya karar verdim..

zeynep at: 29 Eylül 2011 00:12 dedi ki...

Sunum ve görsel öyle güzel iştah acıcı ki ellerine sağlık canım,maalesef bizim buralarda bu lezzetlerden bulmak ne mümkün...

sarımutfak-hande at: 29 Eylül 2011 00:35 dedi ki...

bu yaz bol bol yaptım nefis oluyor ellerine sağlık canım çok güzeller

Berfu at: 29 Eylül 2011 01:17 dedi ki...

ben doğumdan kalan kilolarımla mücadele etmeye çalışırken bu blog bütün mücadelemi bitirdi.. bu iştah açıcı fotoğrafların ve tariflerin altında şair ruhlu bir aşçının paylaşımları.. takipteyim.. SEVGİLER

zeymuran at: 29 Eylül 2011 01:19 dedi ki...

canım enfes gorunuyor çok severım gırıt kabagı dolmasını cumartesi şehır merkezıne gıdecegım bulursam alayım yapayım ellerıne sağlık

**kalpkurabiye**deniz** at: 29 Eylül 2011 01:33 dedi ki...

ablacım fotoğraf o kadar canlı ki bayıldımm:))
ellerine sağlık..
içimi açtın ohh:))
öpüyorum çok:))

DR.NİRVANA at: 29 Eylül 2011 01:34 dedi ki...

Bende cok seviyorum bu sirin kabakları ama esim pek yemez bizdede bende kandırmaya caısayım canım ellerine saglık...

Senem at: 29 Eylül 2011 01:42 dedi ki...

Çok hoş gözüküyor .Hiç yemedim bu kabaktan .Ellerine sağlık

Ecehan at: 29 Eylül 2011 01:54 dedi ki...

Çok miktarda Giritli yaşar Bodrum'da ve bu dolmayı şahane yaparlar.Resimler harika görünüyor ve kesinlikle denemeli herkes özellikle misafir ağırlamalarında.
Bulup çıkardığınız için, varolun ;-)
Teşekkür ve sevgilerle

Saadet at: 29 Eylül 2011 02:01 dedi ki...

Nefis görünüyor: )

derya at: 29 Eylül 2011 02:26 dedi ki...

Kardeşim sonbaharı bende çok seve
rim.Nede olsa sonbahar çocuğuyum:))
Girit kabağı dolmasını çok severim enfes olmuş ellerine sağlık öpüyorum...

NeSLiNaMe at: 29 Eylül 2011 02:33 dedi ki...

Ne kadar güzel gözüküyor. yemede yaninda yat derler ya hani iste öyle bir sey. ellerinize saglik kesinlikle denemek isterim ama bu kabagi nerde bulabilirimki :(

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ at: 29 Eylül 2011 02:42 dedi ki...

şahane sunum helal şeker sana!

Pasta sarayim at: 29 Eylül 2011 02:56 dedi ki...

Böyle sunumlara bayiliyorum.
Ellerine saglik canim,nefis görünüyor.Sevgilerimle...

#merve... at: 29 Eylül 2011 02:57 dedi ki...

Bu kabağı ben nereden bulabilirim kii :/ Çok leziz görünüyor ellerinize kollarınıza sağlık :) Ağzım sulandı ya :D

anneminkizıyim at: 29 Eylül 2011 04:02 dedi ki...

Masallah ne güzellik bu ellerine saglik canim,

sevgiler...

durme durme at: 29 Eylül 2011 04:02 dedi ki...

Ben yemekte görselliğe çok fazla önem veriyorum. Dolmanız görsellik yönünden çok doyurucu olmuş. Elinize sağlık.

eslemin annesi at: 29 Eylül 2011 04:27 dedi ki...

HARİKA BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR ELLERİNE SAĞLIK...

tatlilar gülcandan at: 29 Eylül 2011 04:30 dedi ki...

canim ellerine saglik nefis görünüyor ne zamandir girit kabagini dolmasini pisirmemistim afiyetler olsun sizlere .

Bahar ve kızısı Yağmur at: 29 Eylül 2011 04:47 dedi ki...

Tablo gibi bu kabaklar :D

Ayla at: 29 Eylül 2011 04:52 dedi ki...

Sunum, fotoğrafta harika,çok iç açıcı.Eminim tadı da güzeldir ellerine sağlık

lezzet sefasi at: 29 Eylül 2011 06:15 dedi ki...

Eynen benim ev halkida kabagi ve sebzeyi pek sevmiyorlar.
Ama saglik acisinda yemeleri gerktigi icin tabiki sofralardan eksik etmiyoruz biz anneler sebzeyi .
Benim arsivimdede bekliyor bu guzel tarif, send e gorunce aklima geldi.
Gorunum insanin aklini basindna aliyor resmen harika olmus

yemyeşildeniz at: 29 Eylül 2011 06:54 dedi ki...

yaa çok güzel olmuşş, ellerine sağlık. ben hiç dolma yapmıyorum, genelde antepli eltim getiriyor :) onun için dolma konuusnda geliştiremedim kendimi :))

Hülya at: 29 Eylül 2011 07:08 dedi ki...

Çok şirin oluyor bu kabaklar. Tadından çok görüntüsünü seviyorum galiba :)

Ellerine sağlık canım..

canan at: 29 Eylül 2011 07:51 dedi ki...

çok güzel görünüyor bende bu daha önce hiç görmemiştim eminim atdıda güzeldir ellerinize sağlık

defneylebirlikte at: 29 Eylül 2011 09:39 dedi ki...

YA MUHTEŞEMMMM.ELLERİNE SAĞLIK...

NABRUT at: 29 Eylül 2011 11:01 dedi ki...

ilginç bir tarif:)

DR.NİRVANA at: 29 Eylül 2011 11:29 dedi ki...

Şeker seni mimledim haberin ola...

Lezzet Karnavalı at: 29 Eylül 2011 12:20 dedi ki...

hiç denemedim ben bu kabağı,çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık:.)

Özgen at: 29 Eylül 2011 12:28 dedi ki...

Elinize sağlık burada Fethiye'de de bu kabaklardan bol var en de yapıyorum arasıra çok lezzetli oluyor sevgiler...

SEVGİLERİMLE at: 29 Eylül 2011 14:16 dedi ki...

öyle bir hava da gel ki vazgeçmek mümkün olmasın...

ah!biz...
bizi bu havalar mahvetti...

ne güzel öyle değilmi arkadaşım?denizin mavisi,ağaçların kiminin yeşili,kiminin kahvesi,kiminin rengarenk meyvesi,sonbahar terk etmesin bizi...

ben bu kabaklara hayran oldum,izlerken doydum,nefis bir lezzet,nefis bir sunum,ellerine yüreğine sağlık.

en içten,

sevgilerimle...

pempe gönlüm sende at: 29 Eylül 2011 14:23 dedi ki...

sadece görüntüsü bile yeter, mükemmel:))

alev ertürk at: 29 Eylül 2011 15:31 dedi ki...

site harika,yemekler de :)) bayıldım bloğunuza takipteyim bundan sonra :)))

Krnc at: 29 Eylül 2011 15:49 dedi ki...

Çok nefis bir görüntüsü var.Elinize sağlık,iştah açıcı olmuş yine:)

EMİNE KAYA at: 30 Eylül 2011 00:03 dedi ki...

Müthiş bir görüntü..Resim harika, yemek harika tek kelime ile süper..
Hayırlı cumalar
Allah'a emanet olun...

Şerife at: 30 Eylül 2011 02:13 dedi ki...

sevmiyenin sevesi gelir nasıl güzel olmuşlar ellerine sağlık

Eylemin mutfagı at: 30 Eylül 2011 05:56 dedi ki...

bende bu kabakla geç tanıştım ama artık vazgeöemediklerim arasındadır.ellerine saglık canım.

alanay at: 30 Eylül 2011 08:31 dedi ki...

off görüntüsü bile iştah açıyor buralarda daha önce görmedim ama ilk gördüğümde alıp sizin tarifle deneyeceğim.teşekkürler..

Yemekçinin Mekanı/Nazlı at: 30 Eylül 2011 11:06 dedi ki...

Canım benim hoşgeldin sefalar getirdin bloguma :)
Yeni gördüm kusuruma bakma şehir değiştirdim taşınma işlemleri, internet bağlantısı derken gelemedim işte :(
Çok çok memnun oldum.. Sık sık görüşmek dileğiyle..

otuzundansonra at: 30 Eylül 2011 23:52 dedi ki...

PİŞİİRMESİ AYRI GÜZEL,SUNUMU AYRI,FOTOGRALAMASI VE ANLATIMI APAYRI.EMEĞİNE SAĞLIK

Kelimeler Dunyasi at: 1 Ekim 2011 12:50 dedi ki...

Acıktım:)Kekik kokusuna da bayılırım...

lezzet sarayı at: 2 Ekim 2011 00:28 dedi ki...

nazik yorumun için teşekkür ederim ben senin takipçinim herzaman için.ellerine sağlık dolma harika olmuş sunumun çok güzel...

Mutfak dili at: 2 Ekim 2011 07:06 dedi ki...

Masallah ne kadar tatli olmus bunlar Kucuk tencerelere benziyor ilk bakinca.
Eline saglik
Sonbahari bende seviyorum bazende huzunleniyorum. Hele de gunes batimi yagmur bu zamanlar dediginiz gibi yazmak gerek tüm düşüncelerini.
Sevgiler canim

birdutmasali at: 2 Ekim 2011 08:34 dedi ki...

bir kabağın en şık hali değilmi kekiğim...
güzel elelrine, emeğine sağlık canım.
sevgiler.

ZUHAL at: 2 Ekim 2011 10:16 dedi ki...

Merhaba Ayşegülcüm.Hoşgeldin bloguma.Tşk, ler yorumun için.Takibe devam.....Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere....Zuhal

seda at: 2 Ekim 2011 11:00 dedi ki...

Merhabalar..
öncelikle ellerine saglik hepsiharika görünüyor, bayildim yani. Ben de daha Türkiyeden yeni geldim ve bloguma yeni baktim. Beni mimlemissin sanirim cok tesekkür ederim ama biraz gec kaldim herhalde. Kusuruma bakma baska sefere insallah. Gerci ben hala mimlenmissem ne yapacagimi bilmiyorum. ama gecmemis olsaydi sorar dim sana:) neyse sevgiler diliyorum sana tekrar yazismak dilegi ile...

Limon çiçekleri at: 2 Ekim 2011 12:05 dedi ki...

Demek kulakların çınladı canım ya:)bak sen...Senden , sıcaklığından,içtenliğinden ve maharetinden bahsetmiş olmayalım?:)Bu güzelliklerin bir yana,seni daha yeni takip etmemden dolayı sanırım karıştırıp Kayserili zannediyordum:))Zelişe söyleyince şaşırdı...İşte acemi ve dalgın blogcu olursan böyle olur.ama Kayseri lezzetleriylede Kayseriliyi aratmıyorsun yani..Sevgimle,muhabbetimle canım..

NarincE at: 2 Ekim 2011 23:30 dedi ki...

Şık kabak bunlar, nUnU'mun dediği gibi, yapan eller dert görmesin.

Kaś at: 2 Ekim 2011 23:31 dedi ki...

looks great. nice idea :)

sessizliğin sesi at: 3 Ekim 2011 00:00 dedi ki...

Selamlar,sevgiler,saygılar nasılsın uzun zamandır yoktum yazamadım burundan ameliyat oldum giremedim o yüzzden ...başarılarının devamını dilerim postların harika olmuş

suna'dan denemeler at: 3 Ekim 2011 00:17 dedi ki...

görüntü mükemmle eminim tadıda mükemmelledir ellerine sağlık

Aycan at: 3 Ekim 2011 03:02 dedi ki...

Yaaaa bu kabaklardan bende yapmak istiyorum ama bulamıyorum yaaaaa.
Nefis görünüyolar Ellerine sağlık canım.Çok öpüyorum.

muko at: 3 Ekim 2011 03:31 dedi ki...

bende sendenim canım baharı çok severim hele ki sonbaharı ayrı severim bu mevsimde doğduğumdan mıdır bilinmez ama severim işte:)

kabaklarr ne kadar değişik ilk kez gördüm ben
ama sunumun muhteşem omuşşşşş eline koluna sağlık cnaım

sevgiler

Elif'in Terazisi at: 3 Ekim 2011 03:46 dedi ki...

Güzel yorumunuz için teşekkürler, içimi ısıttı, yüzümde kocaman bir gülümseme uyandırdı. Eksik olmayın, güzel paylaşımlar dilerim:)

xcelis at: 3 Ekim 2011 04:12 dedi ki...

nasıl kıydınız nasıl yediniz =))) ablacım nefis görünüyor ellerine kollarına sağlık Rabbim sofranızın bereketini artırsın

uğurböceği at: 3 Ekim 2011 04:28 dedi ki...

eline sağlık canım ilk kez gördüm ama nefis gözüküyor

FADİŞ at: 3 Ekim 2011 04:55 dedi ki...

Nefis görünüyor:)

ıhlamurcum at: 3 Ekim 2011 05:48 dedi ki...

Ayşegül hanım, bana demişsiniz ama sizin sunumlara ne demeli? O kadar iştah açıcılar ki, tebrikler.
Elinize sağlık, hem yemekler süper, hem resimler

gulce at: 3 Ekim 2011 07:02 dedi ki...

ellerıne saglıkk.. blogunda cok guzell sözlerınn de.. tesekkurleer..

meyra at: 3 Ekim 2011 07:03 dedi ki...

Girit kabağı bayılırım:))ellerine sağlık nasılda güzel sunumla bize sunmuşsun..

Hayat Cafe at: 3 Ekim 2011 07:24 dedi ki...

Sonbahar benimde çok sevdiğim ve hiç geçmese dediğim bir mevsim..
Arada da biraz yağmur çiseledimi, ohh miss gibi toprak kokusuyla,yüyüş yapmak gibisi yok..:))
Bende geçen hafta sırf bloğa koyabilmek için yine aldım bu kabaklardan vr yaptım ama evdekilerin sabırsızlığından fotoğraflayamadım.
Çok iştah açıcı görünüyorlar.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.

Neşeli Günler at: 3 Ekim 2011 09:00 dedi ki...

iade-i ziyarette en sevdiğim yemekle karşılandım daha ne olsun :) ellerinize sağlık :)

sare at: 3 Ekim 2011 13:00 dedi ki...

Okurken zevk aldığım, çok güzel ifadelerle sunmuşsunuz Girit kabağını, ellerinize sağlık.
Sevgiler.

EMİNE KAYA at: 3 Ekim 2011 13:08 dedi ki...

Bu kabaklar hala burda mı kıskanıyorum ama bu tarif ben de olmalı Girit Kabağı bulsam hadi neyse bulamadım..
Allah'a emanet olun.

(Allah için azmeyledim ben bu kabaklardan bulup yapacağım ama resim kalitesini yakalayabilir miyim Bimem ?)

birtutamkekik at: 3 Ekim 2011 15:18 dedi ki...

sevgili misafirlerim:)
hepinize bu eşsiz değerdeki yorumlarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum:)))
çok mutlu ettiniz beni:)
arzum hepinize tek tek dönmekten yana olsada, bu bazen mümkün olamıyor...
affınıza sığınarak gönlümün baş köşesine, alıp konduruyorum bu güzel görüşlerinizi:)
iyi ki warsınız....
gönül dolusu kekik kokulu sevgilerimle....

Kendimce at: 5 Ekim 2011 13:28 dedi ki...

Şu kabakları dekor olarak bile alıp bir yere koyabilir insan çok güzeller ellerinize sağlık

hazan at: 7 Ekim 2011 14:16 dedi ki...

§air ve yazin beni buraya cekdi su anda benim suratimda aynen siirde soylenilen gibi bende Eylulde dosmusum galiba bunun etkisi yapraklar dokuluyor benim de ruhum galiba cok guzel yaziydi kendimi buldum gercekden, ayrica kabak dolmanda gel beni ye diyor artik yazimi kabak mi beni cekdi bilemicem.
Sevgiyle kal

iki dirhem bi çekirdek at: 10 Ekim 2011 13:06 dedi ki...

"yeme de yanında yat" diye bunun için demişler galiba. seyretmesi bile çok zevkli ellerinize sağlık mükemmel olmuş

Funda Ceyhan at: 11 Ekim 2011 01:55 dedi ki...

Çok nefis görünüyorlar, ellerinize sağlık..

Hatice A. at: 12 Ekim 2011 05:30 dedi ki...

cooooooook harika bi görüntü eminim tadida cok güzeldir. ellerinize saglik
canim cekmedi desem yalan olur hemenck takipteyim ;)
saygilairmla Hatice
http://petrolmavilim.blogspot.com/

zencefil at: 20 Ekim 2011 23:28 dedi ki...

Benden önce 79 işi daha aynı yorumları yapmış. Tarife ve sunuma bayıldım. Postlarınızı tek tek inceledim. Nasıl lezzetli duruyor hepsi ayrı ayrı. Artk takibindeyim. Sevgiler,Funda