http://translate.google.com.tr/?hl=tr&tab=wT#

KESTANE ŞEKERİ TADINDA KABAK TATLISI:)

12 Ocak 2012 Perşembe


Büyüğü Halil ...
Küçüğü ise İbrahim ...
Halil evli ve çocukları var ...
İbrahim ise bekar.
Ortak bir tarlaları varmış iki kardeşin .
Ne mahsul çıkarsa, ikiye pay ederlermiş. Bununla geçinip giderlermiş.
Bir yıl, yine harman yapmışlar buğdayı ve  ikiye ayırmışlar.
İş kalmış hasadı ambara taşımaya. Halil, bir teklif yapmış.
İbrahim kardeşim; Ben gidip çuvalları getireyim,sen buğdayı bekle...
-Peki abi demiş İbrahim.
Ve Halil gitmiş çuval getirmeye.
O gidince, düşünmüş İbrahim.
-Abim evli, çocuklu daha çok buğday lazım onun evine.
Böyle demiş ve, kendi payından bir miktar atmış onun hissesine...
Az sonra Halil çıkagelmiş.
-Haydi İbrahim demiş, önce sen doldur da taşı ambara hasadını...
Peki abi !
İbrahim, kendi yiyeceğinden bir çuval doldurup düşer yola.
O gidince, Halil düşünür bu defa : Der ki:
-Çok şükür, ben evliyim, kurulu bir düzenim de var ama kardeşim bekar,
O daha çalışıp, para biriktirecek ev kurup evlenecek kendisine yuva kuracak...

Böyle düşünerek, kendi payından atar onun hissesine birkaç kürek...
Velhasıl biri gittiğinde, öbürü, kendi payından atar diğerine...

Bu, böyle sürüp gider, ama birbirlerinden habersizdirler.
Nihayet akşam olur.

Karanlık basar görürler ki, bitmiyor buğdaylar.

Hatta azalmıyor bile...
Hak Teala bu hali çok beğenir.
Buğdaylarına bir bereket verir, bir bereket verir ki...
Günlerce taşır iki kardeş bitiremezler şaşarlar bu işe.
Aksine çoğalır buğdayları dolar taşar ambarları.


Bu bereketin adı: Halil İbrahim bereketidir ... 
Bugün “Bereket” denilince, bu kardeşler akla gelir değil mi hep...


Yüce Yaradan,hepimizin yuvalarına, sofralarına Halil ve İbrahim bereketi versin inşAllah...





Hadi bilin bakalım:)
Niye kestane şekeri tadında dedi ki şimdi Ayşegül bu tatlıya:))
Şunu itiraf etmeliyim ki,bu tatlıyı yerken kestane şekeri yiyormuşum hissine kapılıyorum desem:))
Tatlı ile aram öyle çok aman amann iyi değildir...
Olmazsa olmazlarım arasında hiç olmadı tatlı bu güne kadar benim için...
Ama gelin görün ki,tatlısız asla sofraya oturmak istemeyen kıymetli eşim için,
günlük tatlı telaşlarım! olmuştur benim her daim:))
Sütlü tatlılar favorimiz olsa da,şerbetli tatlılara da her daim açığızdır mesela:)
Kabak tatlısını yıllardır yaparım...
Klasik bildiğimiz turuncu kabuklu kabağa aşinayız biz...
Bir de gri renkli Adapazarı kabağı(yanlış biliyorsam düzeltin lütfen) diye satılanlar var mesela...
Yıllarca hiç elim gitmedi nedense bu kabağa...
Yahu bi dene,ne olur sanki değil mi:)))
Semt pazarımda,hep bal kabağı aldığım bir abla var...
Hiç şaşmam hep ondan alırım kabağımı.
Onun tavsiyesi üzerine ilk defa,kabuğu gri renkte olan kabağı aldım ve pişirdim...
mmmm...
misss miss...
Lokum mu desem,yoksa kestane şekeri mi:)))
Artık gerisine siz karar verin...
:))
Abartı değil gerçekten nefis oldu...
Bu lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın derim ben...
Bal kabağının,faydalarını ise hiç saymama gerek yok sanırım,hepimizce biliniyor zaten...
Hem bir nokta daha var güzel olan,bu kabağı tencerede yaptım ve öyle çabuk pişti ki...
Fırında saatlerce emek harcayarak yaptığım tatlılardan daha lezzetli oldu diyebilirim kesinlikle...
Bundan böyle, hiç ön yargılı olmamak gerektiği kanısına vardım farklı lezzetler konusunda:)


Yıllarca gri kabağı lezzetsiz statüsüne koyup,ess geçtiğim için üzgünüm...
Şimdilerde benim mutfağımda,turuncu kabuklu kabağın  tahtını sallıyor gri renkte olan:)
Deneyin ve sizde farkı görün lütfen:)


Kısaca özetleyelim tatlımızın yapımını...


             MALZEMELER

  • 2 kg bal kabağı
  • 4 su bardağı toz şeker(arzu edilirse 1 bardak daha eklenebilir)
  • bir çay bardağı su
  • 4-5 adet karanfil tanesi
              HAZIRLANIŞI
  1. öncelikle kabağımızın kabuğunu dikkatli bir şekilde soyup,istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz.
  2. tenceremize kabağı,toz şekeri,suyu,karanfil tanelerini ekleyip,ateşe koyuyoruz.
  3. kısık ateşte kabaklarımız suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  4. suyunu son zerresine kadar çektirmiyoruz ki,biraz şurubundan kalsın parlaklık için.
  5. arzuya göre kaymak,ceviz ve tahin eşliğinde servise sunuyoruz.


Bir de unutmadan!!!
Muhteşem bir hediye çekilişine davet ediyorum sizleri...


Fotografium Canon 600D profesyonel fotoğraf makinesi hediye ediyor! Yarışmaya katılarakCanon 600D Manfrotto tripod ve Kata sırt çantası kazanma şansı yakalayın! http://blog.fotografium.com/fotografium-canon-600d-hediye-ediyor/ sayfasını ziyaret ederek yarışma hakkında diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.

BOL ŞANSLAR!!!

Mutlu huzurlu ve bol dinlenceli hafta sonları olsun efendim:)...


HAYIRLI CUMALAR....

96 yorum:

u.aydin at: 12 Ocak 2012 22:24 dedi ki...

ellerine saglik hayatim.tadini bimem ama goruntuler harika.gri renkli kabak da biz de makbuldur.annem hep gri kabak alir.ben gri kabaktan corba yaparim.tatlisini hic yapmadim.oyle guzel anlattinki yapamadan duramayacagim.sevgilerle bitanem.

birincisin at: 12 Ocak 2012 22:28 dedi ki...

Ellerine sağlık...Fotoğraflar da süper..Halil İbrahim bereketi diye deriz ama ilk kez hikayesini duydum ne güzel paylaştıkça artan bir bereket..Yayınladığın hikayeler hep bir şeyler öğretiyor...Bayılıyorum sana gelmeye:)Kabak Tatlısını ben sürekli tencerede yaparım hiç fırında denemedim.Afiyet olsun..Hayırlı cumalar...

haticinpepelasi at: 12 Ocak 2012 22:30 dedi ki...

Ellerine sağlık sabah sabah beni benden aldı kabak tatlısı:)

zeynep at: 12 Ocak 2012 22:39 dedi ki...

Bi beceremedim ben bu kabağı pişirmeyi:)Geçen de bayramda denemiştim fırında pişireyim diye koca kabak çöpe gitti.Pişmedi şekerim ne inatçı çıktı:)
Görsel lezzetine garanti veriyor zaten.
Ellerine sağlık canımıniçi..
Cuma'n mubarek olsun..

yadigar olam at: 12 Ocak 2012 22:43 dedi ki...

IIImmmm çok güzel görünüyor.Bende merak ettim şu gri renkli kabağı.Denemeliyim.Ellerinize sağlık :)

a. gizem at: 12 Ocak 2012 23:03 dedi ki...

hikayeye ve fotolara bayıldım afiyet olsun :)

zencefil at: 12 Ocak 2012 23:12 dedi ki...

Hikayeye bayıldım ve sayende öğrenmiş oldum. Sana da hayırlı cumalar. Tatlın belliki müthiş olmuş. Eline sağlık. Yarışmanı gördüm çok heyecanlandım. Beli mi olur belki bana çıkar:)

milky at: 12 Ocak 2012 23:28 dedi ki...

çok güzel bir hikaye idi.
belleğime aldım artık hiç unutmam.

Kabakla yapılan her tatlıyı çook seviyorum. Bal kabağını çok seviyorum çünkü.

ellerine sağlık.

mihrimah at: 12 Ocak 2012 23:28 dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli bir görüntüsü var canım annem biz çocukken yapardı kendi yetiştirdiği kabaklarla on hatırladım şimdi mutfakta bir tane bal kabağı var oda kayınvalidemden bakalım ne zaman pişer .sevgiler

Şehrinaz at: 12 Ocak 2012 23:46 dedi ki...

çok güzel bir kıssa daha öncede okumuştum çok beğenmiştim anlamı çok büyük.

kabak tatlısıda muhteşem görünüyor bende çok severim ellerine emeklerine sağlık...

Hülya at: 13 Ocak 2012 00:02 dedi ki...

Aminnn canım, ne güzel bir hikaye :))

Buralarda dışı turuncu kabak bulmak imkansız. Hepsi gri kabuklu. Hep ondan yaparız çaresiz :))
O yüzden turuncuyu bilmiyorum ama tatlına bayıldımmm.. O nasıl güzel renk, nasıl harika kıvam.. Ellerine sağlık canım..

olsada yesek suzan at: 13 Ocak 2012 00:03 dedi ki...

Canım bizde buna kestane kabağı derler, annem kendi yetiştirir hatta Giresun'da, kestane yiyormuş gibi hissedersin çok severim bende, herika görünüyor yine fotoğraflar ellerine sağlık, Allah bereketi eksik etmesin evlerimizden sofralarımızdan inşallah sevgiler...

Tarif Diyarı at: 13 Ocak 2012 00:03 dedi ki...

hııım bayılırım kabak tatlısına çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler

sevda at: 13 Ocak 2012 00:05 dedi ki...

bu hikeyeyi ilk okuduğum zaman bile çok etkilenmiştim canım.teşkk.kabak tatlısı gerçekten harika görünüyor.ekrandan fırlayacak gibi sankı.ellerine sağlık.öpüyorum.

Erguvan Vakti at: 13 Ocak 2012 00:07 dedi ki...

Amin canım,hayırlı cumalar.
Kestane şekerine bayılırım ama yapması zor gelir,bu kabakla tatlıyı denemek lazım,tadı benziyorsa bir taşla iki kuş...
Kucak dolusu sevgiler.

ELİF at: 13 Ocak 2012 00:08 dedi ki...

Bende çok severim Adapazarı kabağını, meşhurdur zaten. Nefis olmuş tatlın. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)

mavi ruyam at: 13 Ocak 2012 00:10 dedi ki...

agzim sulandi resmen :)
ellerine saglik canim :)))

Eya at: 13 Ocak 2012 00:11 dedi ki...

Ah annem adapazarli ...ve tabiiki bu kabak tatlisini gercekten kestane tadinda yapardi ammmma ben henüz böyle pisirmeyi basaramadim :( burada görünce yine bir cesaret geldi.Ellerine saglik, nefis bir görüntü...

Bu arada Halil-Ibrahim hikayesine bayildim, hic bilmiyordum...paylasim icin tesekkürler..sevgilerimle

zehra

Cihan at: 13 Ocak 2012 00:22 dedi ki...

muthis guzel gozukuyorlar
insanin istahini aciyor
paylastiklariniz cok guzel
sevgiler size

Senem at: 13 Ocak 2012 00:27 dedi ki...

Yaa bende o zaman elm aşekeri tadında yesem olurmu. Canım elerine sağlık çok severim helede eşim bayılır bayılır. Her yaptığımda bir dilim zor yiyorum hepsini bitiriyor :)

durme durme at: 13 Ocak 2012 00:34 dedi ki...

Bu ne güzel bir hikaye böyle. Allah herkesin sofrasına bu bereketi nasip etsin. Kabak tatlısını ben de çok severim. Ellerinize sağlık. Hayırlı Cumalar...Sevgilerle...

Funda at: 13 Ocak 2012 00:46 dedi ki...

Hayırlı Cumalar...
Tatlıyı o kadar güzel resmetmişsiniz ki gerçek sanıp neredeyse elimi ekrandan sokasım geldi :)
Ben de çok sık yaparım çok da severiz ailecek :)
Sizlere de afiyetler olsun...

REÇELİM at: 13 Ocak 2012 01:04 dedi ki...

en sevdiğim tatlılardan evde bol bol yaparım her daim eşimde çok sever bayılır seninkide harika olmuş resimler çok canlı ye beni der gibi:)
kekeiğim çok hoş bir hikayeydi ağzına diline eline sağlık öperim canım:)

otuzundansonra at: 13 Ocak 2012 01:08 dedi ki...

çok güzel görünüyor,müthiş .ellerine kllarına sağlık.hayırlı cumalar

pembe kekik at: 13 Ocak 2012 01:12 dedi ki...

Kabak tatlısını ben de turuncu kabaktan (bal kabağı)yaparım diğerine göre daha tatlı oluyor.Gri,yeşilimsi kabak'dan ( ben onu kestane kabağı olarak biliyorum).Çorba ve börek yapmayı tercih ediyorum.Ellerine sağlık kekiğim.Çok nefis görünüyor.Çok da hafif bir tatlı.Sevgiler.

MERVENİN KIRMIZISI at: 13 Ocak 2012 01:17 dedi ki...

harika gözüküyor :)

NoNo at: 13 Ocak 2012 01:38 dedi ki...

Kekik'cim şerbetli tatlılarda en çok sevdiğimdir kabak tatlısı. Bol cevizli. Miss gibi olmuşş. Ellerine sağlık..
Sevgiler

mamba at: 13 Ocak 2012 02:02 dedi ki...

ufff resimleri yemek istiyorum ekranla beraber:D bu arada hikayeyi okurkende diken diken oldu tüylerim böle lardeş kaldımıki yauf:( öptüm tatlim bal kabağım:D

Çiçeklendim at: 13 Ocak 2012 02:34 dedi ki...

Öyle severim ki ben bu hikayeyi...Teşekkürler paylaşım için:)

derya at: 13 Ocak 2012 02:48 dedi ki...

Canım kardeşim hayırlı ve bereketli
Cuma'lar dilerim.Aminnnnnnn Rabbim
yuvalarımızın bereketini ve huzuru
nu daim etsin.Kabak tatlısına bayı
lırım ellerine sağlık öpüyorum.

İÇİMDEN GELDİGİ GİBİ~~~ at: 13 Ocak 2012 02:49 dedi ki...

Offf ben buna hiç dayanamam.Canım istedi.

suvebeyaz at: 13 Ocak 2012 02:54 dedi ki...

çok güzel görünüyo ya,canım çektii:)

Pastane'den at: 13 Ocak 2012 02:57 dedi ki...

Ayşegül nasıl denemedin bugüne kadar adapazarı kabağını, benimde pazarda hep aldığım bir yer vardır alırım ve her seferinde bayılarak yerim bu tatlıyı afiyet şeker olsun
öpüyorum seni

Hayat Cafe Tarifleri at: 13 Ocak 2012 03:57 dedi ki...

Canım aminnnn Allah soframızın bereketini eksik etmesin.
Kabak tatlısını bende çok severim,sıkta yaparım ama henüz fotoğraflayamadım..
Son yaptığımda fazlaca pişirmişim güzel fotoğraf vermedi.
Pazartesi günü alıp,denemeli yeniden..
Ellerine sağlık canııııııım..
Hayırlı cumalar.

lulu's life at: 13 Ocak 2012 04:20 dedi ki...

Offf ama bu cok leziz bir blog.. Iyiki beni bulmussun.. nefis sofralarda nefis lezzetler hazirlayacagim sayende ! :)

Limon çiçekleri at: 13 Ocak 2012 05:05 dedi ki...

Şeker sensin!Kestane şekeride neymiş!...Canııım..Üzerine birde tahin hayal ediyorum şimdiiii:))Kendimden geçmiş durumdayım:)

Ruveyda AKSARAY at: 13 Ocak 2012 05:11 dedi ki...

ellerine sağlık bacım çok güzel görünüyor, ben çok severim kabak tatlısını ALLH razı olsun, Hayırlı Cumalar

MARİFETANE (Elif Hatice) at: 13 Ocak 2012 05:46 dedi ki...

Bu hikayeyi yıllar öncede okumuştum hiç aklımdan çıkmaz..Kardeş olmak birini kendinden öte düşünmek velhasıl insan gibi insan olabilmek...canım kabak tatlısı nefis görünüyor..kendim yapmam kolay kolay da kabak tatlısı yiyen biri değilimdir ama şu resimlerin yokmu benim gibi kabak sevmezin bile canını çektirdi:)) ellerine sağlık afiyet şifa olsun sizlere..

Domatez at: 13 Ocak 2012 06:22 dedi ki...

Daha dün Bir tepsiyi mideme indirmeme rağmen yine de canım çekti. Ellerine sağlık :)

Tuem at: 13 Ocak 2012 06:32 dedi ki...

wuuuuu hikaye , resim ve kabak tatlısı hepsi birbirinden harika :)) çok sevdim burayı davet için teşekkürler , burdan öğreneceğim çok şey var :)) sevgiler

STYLE M at: 13 Ocak 2012 06:36 dedi ki...

hamile bayanlar icin ne guzel blog bakip istahim acilsin ama ben yapmasam ben yapinca hic birseyin tadi yok sanki ;))) ellerine saglik rengi nasilda guzel

elamın dünyası at: 13 Ocak 2012 06:54 dedi ki...

ellerinize sağlık iştah kabartıcı görünüyo ben bayılırım kabak tatlısına :9

Tarihin Arka Bahçesi at: 13 Ocak 2012 07:02 dedi ki...

Halil- İbrahim bereketi hikayesini bir daha anlattığınız için öncelikle teşekkür ederim efenim. Sonra da yiyenlere afiyet olsun diyelim :))

PetroLmaviSevilmezm! at: 13 Ocak 2012 08:19 dedi ki...

ellerine salgikk.. süper görünüyorrr..

Anonymous at: 13 Ocak 2012 08:38 dedi ki...

Antalyalı bir blogger olarak nerede bunun tahını :))

Tahinsiz kabak tatlısı olamaz :)

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor

isterenklihayat.blogspot.com at: 13 Ocak 2012 08:53 dedi ki...

annem de çok yapar :) eline sağlık

bir kase lezzet at: 13 Ocak 2012 09:33 dedi ki...

HIIMMM HARİKA ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK:))
TABAĞIN BİRİSİNİ
EVE GÖTÜRÜYORUM:)))))

Baharcicegi at: 13 Ocak 2012 09:45 dedi ki...

iki hafta tatildeydik ve otelde hergün kabak tatlisi yedim alacagim kilolara ragmen o derece severim yani
ellerine saglik lokum gibi nefis olmus

hilal at: 13 Ocak 2012 09:49 dedi ki...

ah ah ..bu tatlılar yokmu?? ne olacak benim halim..sayfayı ziyaret etmek için uğrayınca yine tatlı krizi=))ellerinize sağlık bol tatlılı bol neşeli bol mutlu günler...sevgiler

disal at: 13 Ocak 2012 10:19 dedi ki...

canım öncelikle yazdığın kıssayı bende çok seviyorum.halil ibrahim sofrasının ordan gelme olduğunu ilk duyduğumda çok hoşuma gitmişti..tekrar hatırlattığın için teşekkürler..

kabak tatlında nefis görünüyor..fotoğraflar harika....çok beğendim ve gri renkli alacağım alırsam eğer:)))

FeTHiYe at: 13 Ocak 2012 12:24 dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar canım çekti gerçekten!! Ellerinize sağlık

zeymuran at: 13 Ocak 2012 12:53 dedi ki...

ellerıne sağlık canım lokum tadında lokum gıbı bır tatlı hem rengı de süper cok guzel olmus ,sevgıler zeymuran

Bir Dut Masalı - nUnU at: 13 Ocak 2012 13:25 dedi ki...

amin canım amin..

ellerine sağlık..
zaten mest olmamak ne mümkün..

carmencreazioni at: 13 Ocak 2012 13:42 dedi ki...

Ha un aspetto molto appetitoso!!!
Çok lezzetli görünüyor!

Tombul Tarifler at: 13 Ocak 2012 16:05 dedi ki...

halil ibrahim hikayesi çok güzeldi senin en çok bu paylaşımlarının müptelasıyım tatlıya gelince biz manavız ve bize kabakçı manav derler. yani balkabağını çok tüketiriz.Kestane tadında olmasının sebebi dışı gri renkli kabağın dış kabuğunun altındaki o kestaneden gelir kestane kabağı da deriz biz bu yüzden. damak tadın çok keskinmiş ayşegülcüğüm sevgiler canım

Mutfak dili at: 13 Ocak 2012 20:38 dedi ki...

Canim gonlune saglik. Hikayeyi okurken gozlerim doldu nerde boyle kardeslik dedim. Hep bir birinin pacasindan asagay cekmeye calisan abiler kardelser varken bereket artmaz tabi ki.
Amin canim sofrana Halil ibrahim bereketi dolsun, bu guzel tatliyi yapan ellere saglik olsun.
Bizim burda da bir kac cesit kabak var ama dedigin gibi bir turlu cesaret edip alamadim. Hep turuncu olanindan alirim. Oyle gri olan da yok burda ama gri olana benzer turuncu olan var. Onu Amerikalilar Tanksgivin denilen gunleri var o gunde alir icini oyar goz agiz burun resmi cizerler disina icine de mum kolay kapilarinin esigine ya da balkona koyarlar. Geride bir sey yapmazlar.
Ne hikmetse sadece o mevsimde olur o kabakta kasim ayinda. Simdi arasam bulamam. Yanilmamak gerk alip denemek gerek
Opdum canim benim//
Tatliyla aran olmasin zaten sen kendin tatlisin masallah..))

esrates at: 14 Ocak 2012 00:26 dedi ki...

kabak tatlısının delisiyimdir, ama Halil İbrahim hikayesi beni o kadar etkiledi ki, çok duygulandım: sağol, varol:)))

eylül at: 14 Ocak 2012 04:59 dedi ki...

ellerinize sağlık canım istedi bende yaptım afiyetle yedik:)

Panpankedi Ayca at: 14 Ocak 2012 05:17 dedi ki...

iki şeyi yemiyorum hayatta. biri kestane diğeri de kabak. ama bu kabağın hep bi çekici hali vardır. bizimkiler çok sever ve yaparlar. Senin de ellerine sağlık, çok güzel gözüküyor. Özellikle hikayene bayıldım. ellerine sağlık :)

alanay at: 14 Ocak 2012 07:08 dedi ki...

hikayeyi yeniden ve yine okumak çok iyi geldi.tüm dostlara bu bereketten versin Rabbim.teşekkürler,
tatlı enfes görünüyor.artık uslandım hep tok geliyorum ziyaretine yoksa halim nice olur:)

Nergiz GP at: 14 Ocak 2012 07:41 dedi ki...

Merhaba, hikayeyi çok sevdim, elinize sağlık. Sevgiler...

Yemekheyecani (Emel) at: 14 Ocak 2012 08:06 dedi ki...

bloguma hosgeldin canim...

Neşvünema bulmak.. at: 14 Ocak 2012 08:26 dedi ki...

Merhabalar canim ;)
Böyle güzel bir blogu gec fark ettigime acikcasi üzüldüm..
Görüntü muhtesem :) kabak tatlisi favorim olan tatlidir..
Ama ne yazik ki evde ben haric kimse sevmiyor bu yüzden cok nadir tadabiliyorum bu güzelligi..
Ellerine saglik canim ayrica paylasimin icinde tesekkür ederim;)
Bundan sonra bende sayfani izliyorum insALLAH..
Sevgiler :)

Yagmur İpar at: 14 Ocak 2012 10:40 dedi ki...

Küçükken nefret ederdim kokusundan tadından bal kabağı tatlısının. 20 yaşından sonra da çok sevmeye başladım. Senin tarifi gördükten sonra 2 yıldır yemediğimi farkettim. Eeeee şimdi ne olacak? Bence beni bu halde komaz yapar gönderiverirsin... :)) Şaka şaka ellerine sağlık. Of canım çekti. :))))))))

SEVALCE LEZZETLER at: 14 Ocak 2012 13:10 dedi ki...

Kekiğim benim,yüreğine sağlık,RABBİM Tüm kardeşlerden,evlerimizden,sofralarımızdan Halil İbrahim bereketini eksik etmesin.Amin.
Kabak tatlına gelince harika görünüyor.Şu anda bile canım çekti:))
Eline sağlık canım.
Sevgiler...

aylin at: 14 Ocak 2012 13:28 dedi ki...

hikaye her zaman çok hoşuma gitmiştir bu zamana göre ne kadar güzel kardeşlik hikayesi.
kabak tatlısı fotoğraflardan çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
sevgiler.

Bolat at: 14 Ocak 2012 13:39 dedi ki...

offf yapmayın bunu bana en sevdiceğim tatlıyı koymuşsunuz hemde o kadar güzel görsellerle :)

baharatlı tatlar at: 14 Ocak 2012 13:49 dedi ki...

Ellerine ve paylaşımın için gönlüne sağlık. Gözüme gönlüme bir ferahlık üflediğin için sağol...

şehrazat at: 14 Ocak 2012 15:21 dedi ki...

çok güzel emeklerine sağlık çok severim deneyeceğim

anne eli gibi at: 14 Ocak 2012 16:10 dedi ki...

zaten bizim buralarda genelde gri kabak satılır,gerçi artık kabuksuz hazır almaya başladık rengine bile bakmıyoruz o da ayrı:)
ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

Gülbahar at: 15 Ocak 2012 02:09 dedi ki...

merhaba bende kabak tatlısı nasıl yapıldığını bilmiyordum. Burda tarifi okuyunca çok sevindim. Baştaki hikayede beni çok duygulandırdı çok sağolun iyiki bana msj yazmışsınız bu güzel blog dan haberim oldu.

FRAGİLE at: 15 Ocak 2012 03:52 dedi ki...

bildiğim ama unuttuğum bir hikayeydi hatırlattığın için teşekkürler... tatlıya gelince; söylenecek söz bulamıyorum :)

Hayat İzlerim at: 15 Ocak 2012 08:15 dedi ki...

Off, offf, offf diyorum; başka bir şey demiyorum, ellerine sağlık :))

fattosh at: 15 Ocak 2012 09:41 dedi ki...

Cok nefis gorunuyo kabak talisi elinize saglik.. Postun basindaki hikayede cok hostu gercekten ;)

saniyesultan at: 15 Ocak 2012 10:26 dedi ki...

en sevdiğim tatlı....görüntüler nefis...

yasemin at: 15 Ocak 2012 10:32 dedi ki...

ARKADAŞIM BEN BURHANİYELİYİM..BİZ GRİ KABUKLU KABAĞA KESTANE KABAĞI DERİZ. 2ÇEŞİT KABAK VARDIR.BİRİ BAL KABAĞI.. Kİ ,BUNUNLA GENELDE KABAK BÖÖREĞİ YAPARIZ..DİĞERİ KESTANE KABAĞI..BUNUNLADA TATLI YAPARIZ.. ÖYLE BİR TARİF ETMİŞSİNKİ ,İMRENMEMEK İMKANSIZ..BU TATLIYI BİRDE KAYMAKLA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.KABAKLARIN ÜZERİNE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KOYARAK DENEYİN..HARİKA BİR LEZZET..AYRICA İYİKİ BENİ ZİYARET ETMİŞSİNİZ,YOKSA BU HARİKA BLOĞUNUZU GÖREMEZDİM.. SEVGİLER

yasemin at: 15 Ocak 2012 10:35 dedi ki...

ARKADAŞIM BEN BURHANİYELİYİM..BİZ GRİ KABUKLU KABAĞA KESTANE KABAĞI DERİZ. 2ÇEŞİT KABAK VARDIR.BİRİ BAL KABAĞI.. Kİ ,BUNUNLA GENELDE KABAK BÖÖREĞİ YAPARIZ..DİĞERİ KESTANE KABAĞI..BUNUNLADA TATLI YAPARIZ.. ÖYLE BİR TARİF ETMİŞSİNKİ ,İMRENMEMEK İMKANSIZ..BU TATLIYI BİRDE KAYMAKLA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.KABAKLARIN ÜZERİNE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KOYARAK DENEYİN..HARİKA BİR LEZZET..AYRICA İYİKİ BENİ ZİYARET ETMİŞSİNİZ,YOKSA BU HARİKA BLOĞUNUZU GÖREMEZDİM.. SEVGİLER

neseersoy at: 15 Ocak 2012 12:17 dedi ki...

Öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkürler :-) Sayfaların hepsini dolaşamasam bile maşallah ne kadar renkli ve canlı hepside , ellerine sağlık.Sık sık görüşmek dileğiyle:-)Sevgilerimle,neseersoy

neseersoy at: 15 Ocak 2012 12:20 dedi ki...

Demin bir yorum yolladım belkide yolladığımı sandım :-) olsun tekrar tekrar yazabilirim , öncelikle ziyaretin için çok teşekkürler:)Tüm yazılarını okumak imkansız ama gördüğüm kadarı ile ne kadar zevkli,canlı ve renkli sayfalar , ellerine sağlık:)sık sık görüşmek dileğiyle , sevgilerimle , neseersoy

ihlamurcum at: 15 Ocak 2012 12:54 dedi ki...

Kışın sevdiğim en hafif tatlı, nefis olmuş.Elinize sağlık

Modamla at: 15 Ocak 2012 22:51 dedi ki...

Harika görünüyor. Fotoğrafları siz mi çekiyorsunuz? Bayıldım tek kelimeyle, iştahsızı bile iştaa getirir bu görüntü :)

Bu arada yeni kombinim, fikrinizi merak ediyorum :)
http://www.modamla.com

~Hülya~ at: 16 Ocak 2012 02:13 dedi ki...

Ne kadar güzel bir hikaye!
Tatlı şahane gözüküyor, ellerine sağlık.

tılsım sanat evi at: 16 Ocak 2012 02:44 dedi ki...

Merhaba arkadaşım.blog'uma hoş gelmişsiniz.. Size de,kızınıza da çok teşekkür ederim.Bende size iadeyi ziyarete geldim.Blogunuzu bugüne kadar görmedim çok şey kaybetmişim..Ellerinize emeğinize sağlık çok güzel. Hemen bloguma ekledim..Kucak dolusu sevgiler..

yıldız_sepeti at: 16 Ocak 2012 04:12 dedi ki...

merhabalar çok şahane görünüyo bayıldım bu arada beni izlemeye aldığınız için çok teşekkür ederim ben sizin sayfayı takip ediyordum sadece bazen takip ettiğim sayfaları izlemeye almadan takip ediyorum çok özür dilerim hemen izlemeye aldım sizi ellerinize sağlık:)

Nar-ı Can at: 16 Ocak 2012 04:19 dedi ki...

inanılmaz güzel tariflerin var ve ben seni zaten izliyordum!:)
sıkışınca senin sayfayı açıp, tariflerini araklıyorum.

KEYFESEYRAN at: 16 Ocak 2012 05:14 dedi ki...

Ellerine sağlık cıvıl cıvıl bir blogmuş bu seni tanıdığıma sevindim Ayşegülüm sevgiler bırakarak kabak tatlısının nefis tadında gidiyorum.

Saglıklımutfak at: 16 Ocak 2012 05:45 dedi ki...

Can alıcı, iştah kabartıcı el,ine sağlık çok çok severim

Dönence at: 16 Ocak 2012 07:53 dedi ki...

Üfff Annemde yapar bu tatlıdan Aynı resimlerdeki gibi cevizli hemde..
İştahım kabardı....:)

Pumpulininmutfagi at: 16 Ocak 2012 14:07 dedi ki...

Ne kadar güzel bir bloğunuz varmış,şaşkınlık içinde inceledim.İyiki bloğuma girmişşiniz yorum yazmışşınız,çok teşekkür ederim.Sıkı bir takipçiniz var bundan sonra:)

Ortancam at: 17 Ocak 2012 14:52 dedi ki...

Cok severim cok... Ama bu kadar güzelini hic görmedim, duymadim, yemedim....Ellerine saglik, bizimle bu güzel tarifi paylastigin icin tesekkür ederim.

karabiberinmutfagi at: 21 Ocak 2012 08:38 dedi ki...

kabak tatlisina bayilirim hem hafif hem lezzetli ellerinize saglik sevgiler :)

Oznur (100de100 Marifet) at: 24 Ocak 2012 16:00 dedi ki...

bayilirim kabak tatlisina,burdakilerin tadi hic turkiyenin kabagina benzemesede bazen alip yapîyoruz
lokum gibi olmus ne alici gorunuyor oyle :)
ellerinize saglik

Yeliz altunbaşak at: 8 Şubat 2012 01:43 dedi ki...

çok güzel bir sunum ve lezzeti tartışılmaz görünüyor ellerine sağlık :)))

Neslihan at: 11 Şubat 2012 01:02 dedi ki...

Eviniz hep bereketli olsun hikayenizde ki gibi İnşallah:) tarife bayıldım. nasıl o kadar güzel anlatabiliyorsunuz, hayalimde bile pişirebiliyorum sayenizde:)

Uykucu Şirine at: 17 Şubat 2012 13:48 dedi ki...

ayyy çok severim kabak tatlısınıda çok güzel görünüyordu ellerinize sağlık :)

Unknown at: 18 Aralık 2021 13:47 dedi ki...

"Kestane şekeri tadında" ilgimi çekti. Bende yediğim kabak tatlısın da kestane şekeri tadı aldığım için onu araştırıyorum. Bilginiz varsa lütfen yardımcı olun. Bu hissedilen tat kabağın cinsinde mi yoksa pişirme şeklinden mi. Çunkü aynı yerden aldığım diğr kabak tatlıları normal kabak tadındaydı.
Selamlar