http://translate.google.com.tr/?hl=tr&tab=wT#

ZEYTİNYAĞLI OSMANLI FASULYESİ

11 Ekim 2011 Salı


  
   Öncelikle güzel şehrimde ve diğer illerde yaşanan sel felaketinde yaşamını yitiren kardeşlerime  Yüce Yaradan,dan rahmet,yakınlarına sabırlar diliyorum:(


Biz hafta sonunda, Antalya dışında olduğumuz için, olayın vehametini ertesi sabah gün ışıdıktan sonra haberlerden öğrendik...
Aylarca,günlerce verilen emekleri bir anda süpürüp giden azgın sular,birde enn kıymetlisinden canlarımızıda yanına alıp gitmekten geri kalmamış:(


Hiç yazasım yok nedense...
Giden canların acısı, elimi kolumu kırdı iki gündür...
Yok mu bunun bir çaresi...
Her aşırı yağışın ardından, sönen ocakların haberlerini mi alacağız böylesine acı ve hüsranla dolu...
Rabbim, beterinden sakınsın her birimizi...




Postumun başlığı biraz farklı gelebilir sizlere belki...


Bu fasulyeler öylesine leziz ki, anlatılamaz, tadılıp görülmeli...


Üç yıl önce tanıştım bu fasulye cinsi ile...
Hep bildiğimiz Ayşe kadın fasulyesi dışında fasulye alınmazdı bizim eve...


Semt pazarımda, bu tombik fasulyeleri görene kadar sürdü bizim evde, Ayşe kadın fasulyenin saltanatı:)
O gün bu gündür, elim başka cins fasulyelere gitmez oldu...


Bu fasulye de asla kılçık olayı olmuyor...
Yerken, pamuk gibi yumuşacık bir lezzet...


Şimdi, amann canımmm, bildiğimiz fasulye işte ne farkı var ki diyebilirsiniz...:))
Abartı değil, cidden çok faklı bir lezzet
ve aroması var...


Sizlere göz aşinalığı olsun diye,pişmemiş hallerini resimledim:)
Belki tanıdık çıkarsınız semt pazarlarında bu çıtır fasulyeciklerle...:))




Resimlerimi akşam vakti çektiğim için, pek hoş olmadılar biliyorum ama, gündüz vakti çeksemde, bir şey değişmezdi sanırım.
Çünkü hava kapalıydı tüm gün..


Zeytinyağlı taze fasulye, inanılmaz pratik bir yemek benim için:)


Her şeyini çiğden tencereye güzelce dizdim mi,yemeğimi hazır bilirim:))


Bu şekilde hazırlanınca, hem sofrada şık bir görüntü oluşturuyor,hemde lezzeti ile baş döndürüyor usul usul kısık ateşte pişirilince...


Gelelim bu leziz yemeğimi nasıl hazırladığıma:)


  Malzemeler

  • 1 kg Osmanlı fasulyesi
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 5-6 adet çeri domates
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • tuz
           Hazırlanışı
  1. Öncelikle fasulyelerimizi yıkayıp güzelce ayıklıyoruz...
  2. Soğanımızı ve domatesimizi yemeklik doğruyoruz.
  3. Tenceremizin tabanına,çeri domatesleri incecik dilimleyip arzumuza göre diziyoruz...
  4. Daha sonra fasulyelerimizi bir sıra dizip,soğanının ve domatesini orta katına yayıyoruz.
  5. Geriye kalan fasulyeleri de dizip,sızma zeytin yağını,tuzunu ve şekerini ilave ediyoruz.(kesinlikle su koymuyoruz)
  6. Kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz.
  7. Pişen fasulyemizin tenceresini açmadan bir süre dinlendiriyoruz.
  8. Tenceremizi servis tabağına ters çevirip servise sunuyoruz....
Bu fasulyeyi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum ...
Pişman olmayacağınıza eminim...:)

Her şeyin gönlünüzce olması dileği ile...

   En Güzel,e Emanet Olun...

69 yorum:

LaMa at: 11 Ekim 2011 14:50 dedi ki...

bayilirim fasulyeye...
Samsun'da da Carsamba (yoksa Bafra kydi?) fasulyesi diye satiliyor, bu sene annemle almistik ama sert cikmisti, bunlar Osmanli tabi daha iyidir, sultanlara layik;)

** ZEL ** at: 11 Ekim 2011 15:17 dedi ki...

Ben bu şahane ötesi fasülyeleri yedimm:)
Yediğim yetmedi rüyama bile girdi şaka gibi yaa:)
Hakikaten hayatımda yediğim ennnn leziz fasülyeydi,
Ellerine sağlık ablacım..

Ahu at: 11 Ekim 2011 15:44 dedi ki...

Çok iştah açıcı. Çok da güzel yapmışsınız. Elinize sağlık.,

lezzet sefasi at: 11 Ekim 2011 16:16 dedi ki...

Cok guzel rengi bile farkli. Afiyet olsun, biz buralarda sadece French fasulyesien talimiz :(

şirin aksoy at: 11 Ekim 2011 16:34 dedi ki...

görüntü süper, nefis görünüyor yemeğin..bencede artık ayşe kadına son tombik fasülyeye devam:) ellerine sağlık

Aysegül at: 11 Ekim 2011 17:14 dedi ki...

sevgili ada$im, sayfamda yazmis oldugun o icten guzel yorumun icin cok tesekkur ederim!! Senin blogu ben zaten biliyormusum :) tiklayinca hemen farkettim... zaten supersin... fazla soze gerek yok... takipcinimmm
sevgiler
aysegul (komsun) :)

derya at: 11 Ekim 2011 21:19 dedi ki...

Günaydın canım Aminnn demekten başka
yapacağımız birşey yok.Rabbim yerle
rinde dinlendirsin.Fasülyeye bayılı
rım ellerine sağlık sımsıcak sevgilerimle...

canan at: 11 Ekim 2011 21:59 dedi ki...

o kadar güzel görünüyor ki ellerinize sağlık bende çok severim fasulyeyi

cicibiciseylerr.blogspot.com at: 11 Ekim 2011 22:00 dedi ki...

amanıınnn ablacımmm ne güzel görünüyor bu yahuuu valla sbah sabah iştahım kabardı:) banada öğret yaa yimek yapmayıııı:) Ellerine sağlıkk keşke tadabilme imkanım olsaydıda afiyetle o güzel ellerinden çıkan bu şaheserii yiyebilseydimm:)
ayrıcana en kocamanınndan öpüldün kiiii

PASTA KÖŞESİ at: 11 Ekim 2011 22:12 dedi ki...

Evet dediğiniz gibi bu fasulyenin lezzeti bambaşka bende çok severim:)Sunumunuz şahane...
Sevgiler...

Dürr-i Yekta at: 11 Ekim 2011 22:15 dedi ki...

ayy süper görünüyor yemek istiyorum hemen ondan of of

**kalpkurabiye**deniz** at: 11 Ekim 2011 22:39 dedi ki...

ellerine sağlık ablacımm..
mis gibi görünüyor :)
sel felaketinde ölenler hepimizi üzdü rabbim taksiratlarını affetsin, kalanlara sabırlar versin..

birincisin at: 11 Ekim 2011 22:40 dedi ki...

sunum şahane....ellerine sağlık,sevgiler.......

zeymuran at: 11 Ekim 2011 23:13 dedi ki...

canım hemen bende yapayım ayrıca yemek resımler sunum harıka gorunuyor ellerıne sağlık

zeymuran at: 11 Ekim 2011 23:16 dedi ki...

hımm unutmadan yabancı değilim bu tada daha önce yemiştim bu fasulyeden bizim oralarda fasulye çok ekılır hemen hemen her cinsini bulabılırsın seninde dediğin gibi her fasulye çesıdının tadı yemegı farklı oluyor enfes...

sevda at: 11 Ekim 2011 23:35 dedi ki...

fasulyeyi sevmeyen yoktur sanırım ama şu görüntüyü görüpte yemeyen olurmu bilmem canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

olsada yesek suzan at: 11 Ekim 2011 23:45 dedi ki...

bilirim bu fasulyeyi ve lezzetini sunum harika olmuş yine her zaman ki gibi ellerine sağlık sevgiler...

suna'dan denemeler at: 11 Ekim 2011 23:59 dedi ki...

çok severim taze fasülyeyi ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor

Hülya at: 12 Ekim 2011 00:08 dedi ki...

Canım, dün akşam haberlerde izledim insanların çaresizliğini, bir köyde yok olan hayatları, evleri.. Yemek yiyordum lokmalar boğazıma dizildi. Hepimizin başı sağolsun.

Ellerine sağlık Ayşegülcüm, bu cins fasulye bulsam keşke. Çok severim.

Bir daha felaket haberleri almamak dileğiyle, sevgiler..

GÜLOANNE at: 12 Ekim 2011 00:31 dedi ki...

Pek sevmem ama harika görünüyor ellerine sağlık

Zeynep at: 12 Ekim 2011 00:59 dedi ki...

Bütün afetler fenadır korkunçtur ama ben en çok selden korkuyorum ve atamıyorum bu korkuyu üzerimden...şuan bu satırları okurken bile renkten renge girdim....

Fasulyenin her çeşidine ve her şekline bayılırım:)
Bu fasulyenin lezzeti anlatılmazmış tadıp görmemiz lazımmış e o zaman bir dahaki fasulye pişirme gününde bana haber veriyorsunuz bende masanızda yerimi alıyorum o zaman anlaştık mı? :)

Çok hoş görüntüsü var ellerinize sağlık hele o minik domatesler ne şirin bakmışlar öyle :)

Erguvan Vakti at: 12 Ekim 2011 01:00 dedi ki...

Ölenlere Allah rahmet eylesin,zarar görenler inşallah bir an önce yaralarını sarabilir.
Fasulyen önce göze bayram ettiriyor,tadı da öyledir muhakkak,sevgiler.

Muhterem'le Afiyetle at: 12 Ekim 2011 01:28 dedi ki...

Sevgili Ayşegül,
Bu fasulyeyi biliyorum ama isminin "Osmanlı" olduğunu bilmiyordum.
Çok nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Antalya'da ki sel felaketini ne yazık ki haberlerden izliyoruz. Rabbim, yakınını kaybedenlerin, evini kaybedenlerin, zarar görenlerin yardımcısı olsun.

zeynep at: 12 Ekim 2011 01:36 dedi ki...

o nasıl bir sunumdur öyle nasılda dizdin itinayla:))ellerine sağlık canım benim...Afiyet bal olsunn

Ümmü Eymen at: 12 Ekim 2011 02:22 dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık...

anne eli gibi at: 12 Ekim 2011 03:19 dedi ki...

ellerine sağlık canım mis gibi olmuş..

nilay at: 12 Ekim 2011 03:21 dedi ki...

Bir fasulye ancak bu kadar güzel görünebilir. Ellerine sağlık.
Sevgiler

Pastane'den at: 12 Ekim 2011 03:35 dedi ki...

hepimize geçmiş olsun resmen doğal afet yaşandı buaralarda
bu fasulyeyi bende pazarda görüp almıştım(Altınkum cuma pazarı)gerçekten çok lezzetli oluyor
ellerine sağlık

gülümse at: 12 Ekim 2011 03:37 dedi ki...

annem pek zeytinyağlı yapmaz ama görüntü muhteşem

Akdeniz Kızı at: 12 Ekim 2011 04:09 dedi ki...

hımmm leziz br fasulyeee...ellerinize sağlık

sarımutfak-hande at: 12 Ekim 2011 04:13 dedi ki...

çok şık bir sunum olmuş ellerine sağlık canım

dilek hanımın mutfağı at: 12 Ekim 2011 04:19 dedi ki...

fasulye ancak bu kadar güzel sunulur mükemmel olmuş selamlar canım bende seni takip edeceğim...

mehtap at: 12 Ekim 2011 04:32 dedi ki...

Taze fasulye gerçekten çok lezzetli gözüküyor , boncuk,Ayşe kadın,çalı fasulye yi duydum ama Osmanlı sını ilk kez duyuyorum doğrusu..!
Elinize sağlık.

Eylemin mutfagı at: 12 Ekim 2011 05:14 dedi ki...

benim en sevdigim ama bizimkilerin fasulyemi diye burun kıvırdıgı ama yinede ısrarla benim yapmaya devam ettigim tek zeytinyaglıdır.bana fasulye ver gerisine karışma birde yanına yogurt olsun tabiiki.ellerine saglık canım.

yemekbiraşk at: 12 Ekim 2011 05:35 dedi ki...

amin diyorum.. Allah sabır versin hepsine..
fasulyede harika olmuş bende severim. taze fasulyeyi
sevgilerimle
seval

Hatice A. at: 12 Ekim 2011 05:39 dedi ki...

coook lezzetli görünüyor ellerinize saglik denemeliymm (:

guzelgul at: 12 Ekim 2011 09:07 dedi ki...

ayyyyyyyyy bayilirim fasulye yemegine :) cokkk lezzetli görünüyor ellerine saglik.
http://guzelgulozyigit.blogspot.com/

defneylebirlikte at: 12 Ekim 2011 09:37 dedi ki...

şahane şahane.bayıldım ben bu fasulyelere.ellerine sağlık.

Çaçaron Blog... at: 12 Ekim 2011 10:06 dedi ki...

nasıl güzel görseller bunlar..eline,emeğine sağlık :)

Hayat Cafe at: 12 Ekim 2011 10:30 dedi ki...

Bende görüyorum bu fasülyeleri ama henüz hiç almadım.
Fasülyeyle pek aram yok ama eşim öyle çok seviyor kii,sık sık yapıyorum.
Çok güzel görünüyor canım benim..
Ellerine sağlık.

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI at: 12 Ekim 2011 11:00 dedi ki...

ayy fotoğrflar harika. pek canlı :) Ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Cafe Portakal at: 12 Ekim 2011 11:01 dedi ki...

şıkır şıkır bir görüntü ellerine sağlık canım enfes afiyetle
sevgiler

zeynebinsofrası at: 12 Ekim 2011 12:50 dedi ki...

Allah'ım bu ne güzel bir görüntü.:))Fasulye sevmeyenin bile canını çektirdir.Hımmmmm..Sitene bayıldım.Bende takipteyim

alanay at: 12 Ekim 2011 13:52 dedi ki...

ahh fasulyeyi ben de çok severim.daha önce bu türünü yemedim sanırım.çünkü böyle tombik aldığımda kılçık oluyordu mutlaka.kılçıkta çıkınca tadı kaçıyor.görüntüler enfes.genelde tok giriyorum sitene yoksa halim harap:)ellerine sağlık ve teşekkürler..

SEVGİLERİMLE at: 12 Ekim 2011 14:08 dedi ki...

Sevdiğim yemeklerin başında gelir,cinsini bilmiyorum ama bahçemizden koparıp pişiriyorum bende,(kayınvalidem ekip-dikiyor ben hazıra konuyorum biraz:)ellerine sağlık mis kokulum.

en içten,

sevgilerimle...

tatlilar gülcandan at: 12 Ekim 2011 15:16 dedi ki...

canim ellerine emeklerine saglik cok güzel görünüyor yemegin rengi yemyesil hic degismemis cok güzel görünüyor

! ! ! "mintininmutfağı" ! ! ! at: 12 Ekim 2011 19:33 dedi ki...

fasulyen inanılmaz leziz görünüyor bu arada.ellerine sağlık canımcım...

queen_ff at: 13 Ekim 2011 00:40 dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun.Bizde haberlerden gördük,izledik..Diyecek birşey bulamıyo insan..Allah başka afet yaşatmasın güzel ülkemize...
Yaptığınız fasülyede çok güzel gözüküyor canım çekti :)
Elleriniza sağlık...

disal at: 13 Ekim 2011 02:19 dedi ki...

bende çok üzülüyorum böyle haberlere..Allah yardımcıları olsun ölenlerin ailelerine sabır versin inş.....çok zor...

fasulye yemeğin nefis görünüyor..bende boncuk fasulye dedlisiyimdir çok severim.....her fasulyenin kendine has tadı var evet....buda harika görünüyor...ellerine sağlık....

Banu at: 13 Ekim 2011 02:34 dedi ki...

Canım öncelikle sel felaketi için geçmiş olsun... Yani Antal ya adına...
Fasulye nefis görünüyor ellerine sağlık.
Blogu gezdim diğer tariflerinde harika çook iştah açıcı sizi izlemeye aldım. sevgileimle...

Pasta sarayim at: 13 Ekim 2011 04:59 dedi ki...

Görüntü harika... fasulye de güzel olunca nasil yenmez.Bu arada öglen yemegim fasulye idi:)))
ellerine saglik canim ...sevgilerimle

Elif'in Terazisi at: 13 Ekim 2011 08:14 dedi ki...

Allah yardımcıları olsun, ölenlere rahmet diliyorum.
Biliyorum bu fasulyeyi ama adını bilmiyordum. Ellerinize sağlık:)

private at: 13 Ekim 2011 08:31 dedi ki...

en cok bizim evde pişen yemek fasulye:)

nurşen at: 13 Ekim 2011 09:02 dedi ki...

Osmanlı fasulyesini ben hiç duymadım ama yurdumuzun her köşesinde daha önce bilmediğimiz öyle güzel lezzetler yetişiyorki.Sanırım bu fasulyede onlardan biri,umarım bir gün benimde karşıma çıkar.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler

özlem at: 13 Ekim 2011 09:47 dedi ki...

ellerine sağlık fasulyeye bayılırım. ziyaretin için çok teşekkür ederim bende seni izlemeye aldım. kahve için teşekkürler. sevgiler.grş.

NoEngel at: 13 Ekim 2011 10:45 dedi ki...

Merhabalar,
Fasulyelerin görüntüsü, fasulye yemeği ile dikkat çektiğiniz önemli ayrıntılar çok güzel bir yazı oluşmuş.Ellerinize sağlık. Sağlıcakla ve mutlulukla kalın...

nadide at: 13 Ekim 2011 13:03 dedi ki...

slm arkadaşım ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim bende antalya,da yaşıyorum aslen bursa,lıyım sizi tanıdığıma mutlu oldum fasulye nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiyle kal...

Seçil / Yemek Aşkı at: 13 Ekim 2011 13:38 dedi ki...

bayılırım zeytinyağlı fasulyeye. ellerine sağlık.. ne de güzel tabağa dizilmiş konmuş :)

gözde'nin gözünden at: 13 Ekim 2011 14:57 dedi ki...

resimler o kadar şahane ve net, ve süper renkli çıkmış ki, bir an elimi uzatıp, fasülyeleri elleyesim geldi..bundan sonra yakın takibimdesin, bilesin şekerim...ellerine sağlık, belliki sevginide katıyorsun yemeklerine...sevgiyle kal canım...

http://gozdenin-gozunden.blogspot.com/

yerdenuzak at: 13 Ekim 2011 22:39 dedi ki...

Ellerine sağlık, bende tombik fasulye deneyeceğim bundan sonra;)

ıhlamurcum at: 13 Ekim 2011 23:33 dedi ki...

Ne şık bir sunum, elinize sağlık...

sessizliğin sesi at: 14 Ekim 2011 02:33 dedi ki...

SELAM OLSUN SANA EY GÜZEL İNSAN,
SANA VE AİLENE CUMANIN RAHMETİ HUZUR VE BEREKETİ DOLSUN
BEN İYİYİM ŞÜKÜR NİŞANLILIĞA ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM O ORDA BEN BURDA BİRBİRİMİZİ TANIMAYA ÇALAIŞIYORUZ BAZEN GELGİTLER YAŞIYOR RUHUM ACELE Mİ ETTİM ALMANYA NASIL OLACAK İYİ Mİ ETTİM KÖTÜ MÜ DİYE RUHUM VE AKLIM ÇELİŞKİLİ BAZEN DİYORUM İYİ Kİ BUNU SEÇMİŞİM Bİ ÖYLE Bİ BÖYLEYİM MEVLAM YARDIMINI ESİRGEMEZ UMARIM.DUANI EKSİK ETME BENDEN
MEVLAM YARDIMCIMIZ OLSUN
SELAM İLE..

Mihriban at: 14 Ekim 2011 03:21 dedi ki...

Merhabalar,
bloguma biraktiginiz nazik yorumunuz ve ziyaretiniz için çok tesekkur ederim.
Blogunuza bayildim,tarifleriniz,resimleriniz, anlatiminiz harika :)ellerinize saglik olsun.
Hayirli bereketli cumalar..

zeymuran at: 14 Ekim 2011 04:52 dedi ki...

canım benım senın tarıfı taklıt ederek degısık bir versıyonunu yaptım hemde bu tarıfı yayınladıgın gün:)belkı bugun paylaşırım. canım hıcbır şey yapmak ıstemıyor başımda çok ağrıyor:( sevgiler...

mine at: 14 Ekim 2011 06:28 dedi ki...

felaketler, şehitler çok yoruyor insanı güzel günlere gebe olsun bu mübarek cuma hayırlısıyla inşaAllah

Limon çiçekleri at: 14 Ekim 2011 10:57 dedi ki...

Canım benim,üzücü geçen haftada benimde pek yazasım gelmedi açıkçası..Rabbim herşeyin hayırlısını versin.Fasülyelere Osmanlı fasülyesi adı altında hiç rastlamadım,merak ettim şimdi çünkü çokk nefis görünüyor.Ellerine sağlık bitanem.Resimlerinde kötü hali buysa:)Harika renkler..Öpüyorum seni.Ben buralardayım,yazdım zaten:))

Baharcicegi at: 14 Ekim 2011 12:35 dedi ki...

hergün olsa yerim ,ne güzel dizmissiniz fasulyeleri nefis görünüyor elinize saglik

sevda s. at: 14 Ekim 2011 13:43 dedi ki...

Eminim tadı da çok güzeldir ama ben görüntüye bayıldım, ellerine sağlık :)

♥pemb€sinti♥ at: 14 Ekim 2011 23:43 dedi ki...

Ellerine sağlık canımm yaaaa :)