http://translate.google.com.tr/?hl=tr&tab=wT#

NAR EKŞİLİ,ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

5 Mart 2012 Pazartesi



Bir gün, bir çiftçinin ihtiyarlamış eşeği kuyuya düşer.
Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan kuyunun içinden saatlerce bağırır.

En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar verir. 
Bütün komşularını yardıma çağırır. 
Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. 
Eşek olanları fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. 
Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar.
Gözlerine inanamaz. 
Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmaktadır.
Üzerine düşen kürek kürek toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.
Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkın bakışları altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir
adım atıp, koşarak uzaklaşır!


Hayat üzerinize hep toprak atacaktır; her türlü zorluk ve engeller ile.

Kuyudan çıkmanın sırrı, bu zorlukları ve sıkıntıları silkeleyip bir adım yükselmektir.
Sıkıntılarımızın her biri bir adımdır. 

En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz.
Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın.

Mutluluğun 5 basit kuralını unutmayınız:


1. Kalbinizi nefretten arındırın - Affedin.
2. Düşüncelerinizi endişelerinizden arındırın - Çoğu zaten hiç gerçekleşmez.
3. Basit yaşayın ve elinizdekilerin kıymetini bilin.
4. Daha çok verin.
5. Daha az bekleyin:)





Işıl ışıl bir haftaya, çok hoşuma giden bu yazı ile başlamak istedim:)
Umutlarımızın hayallerimizin ve en önemlisi de,ağız tadımızın hiç eksilmemesi dileğimle,her şey gönlünüzce olsun şu kısacık yaşamda inşallah.
Kuzucuklar,hafta sonu güzel bir piknik hayali kurarken,çıldırmışcasına esen kuzey rüzgarlarının engeline takıldı ve gidemedik:)
Bahar ha geldi ha gelecek nasılsa,daha çoook pikniğe gideriz inşallah.
Kuzucukların tesellisine yardımcı olan, bu sihirli cümle kuruldu hemen:)
Hafta sonlarına çok şey sığdırmak istiyor kuzucuklar nedense.
Dolu dolu geçsin,gezilip tozulsun istiyorlar...:)
Piknik olmadı mı?
Alış veriş merkezleri fikri atılıveriyor hemen ortaya..:)
Hafta sonları iğne atsan yere düşmez bir sahne karşılar sizi bu mekanlarda.
Gereksiz geliyor bana bu ortamlara girmek pazar günleri.
Benim aklımdan geçenleri bi bilseniz:)
Evde sakin ve dingin bir ortam,ve sevdiklerim...
Değmeyin benim keyfime o vakit:)


Bir haftadır sarılıp sarmalanmayı,lezzet lokmacıklarına dönüşmeyi bekleyen lahanam,sonunda muradına erdi:)
Aslında çok severim sarma ve dolma ile uğraşmayı.
Ama bir haftadır,elim gitmedi ne hikmetse.
Tembelimm benn yaa..
Çookkk hemde çokk;)






Bu arada,bir şeyi belirtmeden geçemeyeceğim.
Paylaştıkları tarifleri aşama aşama resimleyen arkadaşlarımı takdirle selamlıyorum buradan.
Ne zor işmiş bu aşamalı tarif resimlemek yahuu:))
Hadi bu defalık böyle olsun ama,devamı gelir mi bilmemm artık;)
Bu işin hakkını verenlerin emeğini göz ardı etmemek lazım.
Hakikaten emek on katına çıkıyor...
Şimdi gelsin bakalım,haftanın ilk lezzetinin reçetesi.


MALZEMELER
  • orta boy sarmalık beyaz lahana
  • 2 su bardağı pirinç(çok dolu değil)
  • 2 baş orta boy soğan
  • 2 adet orta bor domates
  • 1 fincan zeytin yağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tutam maydanoz
  • nane 
  • karabiber(acı seviyorsanız pul biber)
  • tuz
                HAZIRLANIŞI
  1. öncelikle bir tencereye 1 lt kadar su ve bir çimdik tuz ilave edipkaynatalım.
  2. lahanalarımızın yapraklarını damarlı yerlerinden ayırıp,kaynamış suda yumuşayana kadar bekletelim.
  3. soğanımızı domatesimizi ince ince doğrayıp,zeytin yağımızda soteleyelim.
  4. salçasını ekleyip karıştıralım.
  5. pirinç,nane,maydanoz,nar ekşisi,tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip,altını kapatalım.
  6. hazırladığımız iç harcı biraz dinlendirdikten sonra görsellerde ki şekilde sarıp,tenceremize diziyoruz,ve suyunu ve çok az zeytin yağı ilave ederek,kısık ateşte kontrol ederek pişiriyoruz.
Ayşegül diyor ki:
Tenceremizin dibine,bir sıra,lahanamızdan ayıkladığımız damarlı yerlerinden sererek,yanma ve dibinin tutması halinde sarmalarımızı garantiye almış oluruz.


Arkadaşlarım çok güzel hediyeler veriyor bu arada..:)
Bir koşu gidip bakmak istermisiniz?
Haydı o zaman tık tık:) 
El emeği göz nuru her biri..
Birde buraya tık tık lütfen...:)

Ağzınızdan tat yüreğinizden sevgi ve hoşgörü eksik olmasın..
Huzur ve bereket dolu bir hafta geçirmeniz dileğimle...
En GÜZEL,e emanet olunuz...!



90 yorum:

Erguvan Vakti at: 5 Mart 2012 01:48 dedi ki...

Ders alınması gereken çok güzel bir hikaye canım benim,teşekkürler.
Bu ne hamaratlık,döktürmüşsün,ellerine sağlık,sevgiler.

siyahkuğu at: 5 Mart 2012 01:50 dedi ki...

görüntü mükemmelll hatta karşıdan sigara böreği sandım:)) aşama aşama resimlemenizde harika olmuş daha ne diyim ellerinize sağlık ayrıca afiyet olsun:))

Şehrinaz at: 5 Mart 2012 01:52 dedi ki...

kalem gibi olmuş sarmaların ellerine sağlık ayşegülcüğüm...

minimutfaktan at: 5 Mart 2012 01:58 dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar, ne güzel de resimlemişsin aşama aşama bence hep öyle yapmalısın dermişim :)

anne eli gibi at: 5 Mart 2012 02:02 dedi ki...

O BEŞ KURALI KEŞKE KİMSE UNUTMASA,SARMALAR NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK..

Olmadı Baştan at: 5 Mart 2012 02:03 dedi ki...

Ya ama bu bana reva mı ya :| En sevdiğim yemek bu ama :( Bende istiyorum ya of :(

HobiCoffee at: 5 Mart 2012 02:08 dedi ki...

Hikaye ve mutluluğun 5 kuralı çok güzeldi.. Aslında bu kurallar hepimizin bildiği basit ama bir türlü uygulamak için hatırlayamadığımız kurallardır. Bu sebeple hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Sarmalara gelince harika görünüyorlar, ellerine sağlık :)

feray at: 5 Mart 2012 02:09 dedi ki...

Ayşegülcüm öncelikle yazına bayıldım ne kadar doğru ama bazen sabrımız kalmıyor herhalde.
Sarma harika ben zaten zeytinyağlı bol ekşili seviyorum, tam benlik olmuş yakın olsakda tamda bu zamanda hazıra konsam.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

ehlikeyfchef at: 5 Mart 2012 02:11 dedi ki...

en sevdiğim yemeklerden yapım aşamalarıyla resimlemen güzel olmuş zor olduğu muhakkak ellerine sağlık...

pempe gönlüm sende at: 5 Mart 2012 02:15 dedi ki...

enfess enfess sarmanın her türlüsüne bayılırım zaten:) ama lahana sarmasıda ayrı güzel olur:)

Hilal Mor at: 5 Mart 2012 02:22 dedi ki...

Blog harika! Tarifler şahane..

ayşenur La monde at: 5 Mart 2012 02:24 dedi ki...

:) ALLLAAHIMMMMM böyle güzel yemekleri gördükçe daha da acıkıyorumm :(
ellerinize sağlık süpperrr gözüküyorlar ...

Nuraycatasarimlar at: 5 Mart 2012 02:43 dedi ki...

Hikaye çok güzeldi,paylaşım için teşekkürler,lahana sarmasına bayılırım ellerine sağlık ,size afiyet olsun:)

sevda at: 5 Mart 2012 02:44 dedi ki...

kalem gibide sarmışsın canım.ben nedense lahanayı pek düzgün saramıyorum.ellerine sağlık.sevgiler.

ihlamurcum at: 5 Mart 2012 02:47 dedi ki...

Mutluluğun 5 anahtarını çok sevdim, özellikle basit yaşama lafını.Gerçekten yalın yaşamakta fayda var. Dolmaya gelince, sevmeyen var mı diyorum? ellerine sağlık

ihlamurcum at: 5 Mart 2012 02:47 dedi ki...

Mutluluğun 5 anahtarını çok sevdim, özellikle basit yaşama lafını.Gerçekten yalın yaşamakta fayda var. Dolmaya gelince, sevmeyen var mı diyorum? ellerine sağlık

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) at: 5 Mart 2012 02:53 dedi ki...

Hikaye güzel.
Yemek şahane. Hele benim gibi içi dolu olan herşeye bayılan biri için bakması bile ziyafet.
Ellerine sağlık.
Zamane çocukları maalesef çok seviyor bu avm leri. Bende senin gibi alınacak bir şey yoksa hele hiç hoşlanmıyorum.
Kuşak çatışması işte :)
Hayırlı haftalar olsun inşallah.

parfümümün kokusu at: 5 Mart 2012 02:56 dedi ki...

Tevafuka bak annemle bugün yapmayı düşünüyoduk siz çok güzel bi tarif paylaşmışsınız hiç narekşili denememiştik bakalım nasıl olucak ...selametle

melisa at: 5 Mart 2012 03:05 dedi ki...

nefis görünen lahana sarmalarına yorum yapmaya gelmiştim yazıı okuyunca dalıp gttim
çok güzeldi teşekkürler canım

S.USLU at: 5 Mart 2012 03:06 dedi ki...

Mükemmel bir hayat dersi anlayana. Çok güzel bir görüntü ve aynı zamanda lezettir mutlaka ellerine sağlık

suezgecmutfakta at: 5 Mart 2012 03:28 dedi ki...

Hikayeyi ve sözler cok hosuma gitti Ayrica sarmalar harika görünüyor.

Değmesin Yağlı Boya at: 5 Mart 2012 03:35 dedi ki...

Tatlım tatlım güzel yüreklim..o kurallar çok çok faydalı o kadar faydasını gördüm ki ne acı kaldı içimde ne de bastırılmış her hangi bir duygu..gerçi uygulaması zor evet ama insan öyle bir rahatlıyor ki..
Mutlaka denemeli ve sürdürmeye gayret etmeliyiz..
Tarif de resim de müthiş..marifetli arkadaşım benim..
Sevgiler canısı :)

Değmesin Yağlı Boya at: 5 Mart 2012 03:47 dedi ki...

İnşallah kar yemiş lahanalarım hala varken bunu da deneyeceğim güzel arkadaşım..
Aşamalı anlatmak zor ama sen el kol hareketiyle bile anlatsan tariflerine güvenim sonsuz..

demek istedim..

Yemekçinin Mekanı/Nazlı at: 5 Mart 2012 03:56 dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık. Hakikaten adım adım fotoğraflamak çok zor iş. Ben o işe hiiiiççç girmiyorum o yuzden :)

nanemaydonoz.blogspot.com.gül at: 5 Mart 2012 04:02 dedi ki...

çok severim nar ekşili veya bol sumaklı lahana sarmasını,ellerin dert görmesin

Murat Mesut at: 5 Mart 2012 04:04 dedi ki...

ahh annem:)

zeynep at: 5 Mart 2012 04:13 dedi ki...

Hikaye çok güzel . Affetmek çok önemli , affederek kendimizi özgür kılıyoruz . Ne kadar verici olursak da karşılık beklemesek de , fazlasıyla geliyor zaten .

Lahana sarmasına gelirsek ; harika olmuş , nar ekşili hiç yememiştim canım eline sağlık , mutlu haftalar .

S.Ç. at: 5 Mart 2012 04:15 dedi ki...

Şimdiye kadar hiç lahana sarması yapmadım, çok güzel görünüyor.

=/= YAVRUTO =/= at: 5 Mart 2012 04:33 dedi ki...

Ustalıkla yapılmış lahana sarmasına asla hayır diyemem. Gerçekten iştah kabartıyorlar. Annem bide bu tarife ceviz eklerdi. Antepli bir komşumuzdan öğrenmiştik. Oda enfes oluyor. Birgün denersin belki. Ellerine sağlık.

AsOrTiK at: 5 Mart 2012 04:38 dedi ki...

yaptıkları her ne ise aşama aşama fotoğraflayan herkesi ben de yürekten kutluyorum. gerçekten zor iş. ama sen zoru başarmışsın, umarım devamı da gelir:)) sarmalar müthiş görünüyor. eline sağlık.
sevgiler

Cihan at: 5 Mart 2012 05:00 dedi ki...

lahana dolmasi ,harika duruyorrrrrrr
alabilirmiyim:)))))
5 kural cok dogru
keske uyabilsek
sevgiler

Gurme Şirine at: 5 Mart 2012 05:04 dedi ki...

lahana sarmasını çok severim ama ben pek yapmam biz daha çok karalaha sarması yaparız...
ellrine sağlık...
enfes görünüyor...
sevgiler...

ş.yılmaz at: 5 Mart 2012 05:06 dedi ki...

hikaye çok güzel. gerçekten bu uyanışı yakalayabilmek insanın kendini sorgulaması çok önemli. teşekkürler

u.aydin at: 5 Mart 2012 05:12 dedi ki...

canim benim guzel yazinla beraber iyi temennilerine sonsuz katiliyorum.sarman kalem gibi harika olmus.ellerine saglik bitanem.kalbindeki iyilik ve temizlik hic eksik olmasin.sevgilerle mutlu haftasonlari.

Mutfak dili at: 5 Mart 2012 05:14 dedi ki...

Canim bu guzel hikayeler icin cok tesekkur ederim.
Kendini essek yerine koymak dogru degil belkide ama ben koydum ve o essek kadar olurmuydum bilmiyorum. Uzerime atilan her toprakta daha da ezildim maalesef.. cikamadim yillarca ama sanirim artik uyandim. Hala cikmaya calisiyorum kuyu derin ve bu benim yillarimi alir biliyorum ama cikacagim insallah.
Ama dusuncelerimi endiseden arindiramiyorum . O zor oluyor. Surekli endise.. hayirlisi bakalim
Insallah az kaldi bir iki haftaya artik piknikler baslar, kuzucuklar da keyiflerine keyif katar canim..
Elien saglik olsun bunlari banami sardin. Canim cok cekmisti..
Bu aralar birisi yapsin ben tuketeyim modundayim..))
Cani her sey gonlunce olsun opdum kocaman..

sayanlaruya at: 5 Mart 2012 05:41 dedi ki...

Hikaye ders alınması gereken beş kural hayatın gerçeği dolma görüntüsü çok güzel ellerinize sağlık

YEMEK SEVDAM (ELİF) at: 5 Mart 2012 05:51 dedi ki...

Harika bir hikaye ve harika bir post olmuş canım. Sarmada nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Hülya at: 5 Mart 2012 06:03 dedi ki...

Bayılırım zeytin yağlı lahana sarmasına, lokum gibi olur. Harika olmuşlar canım, fotoğraflar da süper. Ellerine sağlık canım..

mihrimah at: 5 Mart 2012 06:29 dedi ki...

ellerine sağlık canım gayet leziz görünüyor.lahana sarmasını çok severim ama bu yıl tembel kere tembel oldum ne yaprak ne de lahana sardım.senin lahanada bir tabak alıyorum bu sebeple sevgiler

tatlilar gülcandan at: 5 Mart 2012 06:44 dedi ki...

Canim ellerine emeklerine saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun.

SEVGİLERİMLE at: 5 Mart 2012 06:52 dedi ki...

Canım benim,
hikaye çok güzel,
lakin biz insanoğlu değerbilmez,sabırsızız işte,
ellerine sağlık ne güzel sarmışsın kalem maşallah,afiyet şifa olsun gül kokulum,
adresini bekliyorum oldumu?
sevgilerimle,şeri...

el emeğim göznurum at: 5 Mart 2012 07:07 dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK LAHANA SARMASINI BENDE COK YAPARIM COKDA SEVERİZ AİLECE

Bal Yanağın Hikayesi at: 5 Mart 2012 07:08 dedi ki...

Ne kadar güzel bir hikaye,gerçektede yılmamak lazım,eşşek bana ders oldu bugün

5 altın kural hemen yazıldı buzdolabını üzerie

OHHH mis ellerine sağlık

nilay at: 5 Mart 2012 07:49 dedi ki...

Sırım gibi olmuşlar :)
Ellerine sağlık
İyi haftalar

bir kase lezzet at: 5 Mart 2012 07:57 dedi ki...

CANIM BEN GELDİM
MMM MİS KOKULAR BANA KADAR GELDİ
HİKAYEDE HARİKA
MUHABBETLE KAL
:))

isterenklihayat.blogspot.com at: 5 Mart 2012 08:02 dedi ki...

sunumlar harika :) göze hitabı geçtim açım :(

hamarat ablam at: 5 Mart 2012 08:21 dedi ki...

Harika bir görüntü ellerine sağlık arkadaşım çok severim.
Afiyet olsun.sevgiler.

BİRİNCİSİN at: 5 Mart 2012 08:46 dedi ki...

CANIM BENİM HİKAYELERİNE BAYILIYORUM.SARMALAR NEFİS DURUYOR,ELLERİNE SAĞLIK..MUTLULUĞUN KURALLARINI ÇOK TUTTUM:))SEVGİLER:)

PAPATYA PRENSES at: 5 Mart 2012 08:56 dedi ki...

o topraklardan silkelenmek istedikçe ben sanki toprak değil çığ düşüyor üzerime.hayırlısı artık ne diyim..

sarmalar pek leziz görünüyor.narekşisi fikri de hoşuma gitti.

emeklerine sağlık güzel gönüllü arkadaşım..

Dilara AKSOY at: 5 Mart 2012 09:17 dedi ki...

Ah canım istedi. Hikâye de bir o kadar güzel.

Ellerinize sağlık. :)

mihriban emir at: 5 Mart 2012 09:30 dedi ki...

Merhabalar,
ellerinize saglik olsun,sarma ve dolmanin herhali ve seklini çok severim :)
sizin sarmalarda nefis gorunuyor,bizde sumak eksisi kullaniriz...
Sevgiyle kalin...

derya at: 5 Mart 2012 10:13 dedi ki...

Canım kardeşim o özel 5 madde elimden
geldiğince hayat felsefemdir.Rabbimin
verdiği emanetle ne kadar çok faydalı
işler yaparsak içimiz o denli rahat olur.Eskilerimizin söylediği bir söz
her zaman aklımdadır ve asla unutmam
"NE DOĞRARSAN TABAĞINA ONU ALIRSIN KAŞIĞINA"sarmalara gelince aklım ba
şımdan gitti incecik olmuşlar maşallah o güzel ellerine sağlık ko
caman öpüyorum.

gunlukcugum at: 5 Mart 2012 10:35 dedi ki...

Verilen ogutlerde ..cekilen sarmada muthis....

benim dünyam at: 5 Mart 2012 11:24 dedi ki...

Ellerine sağlık canım, harika görünüyor.
Bayılırım beyaz lahana sarmasına şimdi olsa da yesem :)
Ama bir tanede ( bir tane bana yetmez ama :) ) siz benim için yiyebilirsiniz :)
Sevgilerimle.

disal at: 5 Mart 2012 11:30 dedi ki...

canım öncelikle yazı çok güzeldi..çok hoşuma gitti.paylaşım için sağol canım..

bende aksine bir hafta evden hiç çıkmadan oturduğumdan hafta sonu senin çocuklar gibi alışveriş merkezi gezerim eşimle falan..çok hoşuma gider....:))

yemeklerin aşamalarını çekmek gerçekten çok zordur...elini yıkarsın kurularsın.çekersin...bi hamle sonrasında yine aynı işlem...zordur ben bilirim:))))))

ellerine sağlık nefis görünüyor..:)çok severim zaten...

Bahar Nefesi at: 5 Mart 2012 11:45 dedi ki...

Ya şimdi bu güzelliği tarife kelime bulamıyorum..Enfes gözüküyor.Bayılırım lahana sarmasına.Sİzin tarifinize göre nar ekşili de deneyeceğim en kısa zamanda..Ellerinize sağlık.

aylin at: 5 Mart 2012 12:00 dedi ki...

lahanayı çok severim çok güzel olmuş ellerine sağlık:)
hikaye için teşekkürler:)

NarincE at: 5 Mart 2012 12:10 dedi ki...

Ben de dibini yakaım, sevdiğim yanmıi ister:0P

MÜNSTER at: 5 Mart 2012 12:13 dedi ki...

Hikayeye bayildim, ne de güzel bir ögüt veriyor...

Bu arada sarmalar beni bitirdi... Ellerine, emeklerine saglik Aysegül hanim... Sevgilerimle,

HACER at: 5 Mart 2012 13:00 dedi ki...

canım senin sarmaların tadını bilirim eminim yine süperdir ellerine sağlıkk....

hanife at: 5 Mart 2012 13:01 dedi ki...

Hikaye ayrı güzel sarma ayrı güzel yüreğine,eline sağlık

uğurböceği at: 5 Mart 2012 13:28 dedi ki...

canım msj görünce çok sevindim.hikayede çok güzelmiş.sevgiler

 Stil Direktörü  at: 5 Mart 2012 14:07 dedi ki...

Sağlık reçetesi gibi en sevdiğim sarma dolmadır canım nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık

Seda Katrancı at: 5 Mart 2012 14:21 dedi ki...

Hikaye de sarmada enfes. Hikayeyi yazarken, sarmayı sararken harcadığınız emeğe deymiş.
Ellerinize sağlık.

Sevgiyle Kalın.

zeynep at: 5 Mart 2012 14:27 dedi ki...

Daha önceden de bildiğim bir hikayeydi teşekkürler canım, hele şu aralar çok ihtiyacım var böyle güzel dileklere ben çabaladıkça aşağılara kayıyorum son zamanlarda..
Bulunduğunuz şehrin kıymetini sanıyorum biliyorsunuzdur lahanın rengi bile bir başka pek sevmesem de facede de dediğim gibi tablo gibi olmuş..
Avm,ler hafta sonu çekilmiyor haklısın hafta içinde sanki tüm dükkanlar bana hizmet ediyor gibi ferah ferah didikliyorum herbişeyi malum meslek gereği:)
Ellerine güzel yüreğine sağlık canımıniçi..

meralhobiart at: 5 Mart 2012 15:02 dedi ki...

sarmalar da pek lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık...

özlem at: 5 Mart 2012 22:31 dedi ki...

çok güzel bir hikaye. teşekkürler.
ellerine sağlık nefis görünüyor ekşiliceeee.

Kübra'nın GÜNLÜĞÜ at: 6 Mart 2012 00:37 dedi ki...

görüntü gerçekten de harika.
canım istedi. çok da sevmem ama çok lezzetli görünüyor.
ellerine sağlık,
hayırlı günler sevgiler canım :)

emelce yemek at: 6 Mart 2012 00:41 dedi ki...

Ayni dilekler senin icin de gecerli olsun,sevgiler

REÇELİM at: 6 Mart 2012 00:58 dedi ki...

hmm enfes evet kekeiğim bahar aylarının vazgeçilmezi dir piknikler inşallah en kısa zamanda gelirde bol bol gideriz eğleniriz:))

trakyada bu sarmayı yapmak için özel turşu kuruyorlar sarma için o da enfes oluyor turşudan sarma yanii..ama seninkide müthiş görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun:))

VuslaT at: 6 Mart 2012 01:07 dedi ki...

Çok emek itina sarf edilerek yapılmış. lezzetide mükemmeldir.ellerinize sağlık.

kardeşler-nikahşekeri at: 6 Mart 2012 01:22 dedi ki...

Off!! lahana sarması bayılırım:)önceleri ben çok severdim,eşim sevmezdi,dolayısıyla evde pişirilmez,anneye başvurulur,o pişirir ben yemeğe giderdim..Ama bu kış eşime bir haller oldu beyaz lahana sarması istemeye başladı..Sonuç itibariyle 14 senelik evlilik hayatımda bu kış ilk defa mutfağımda bol bol beyaz lahana sarması pişirdim ve afiyetle yedik..Bende harcına nar ekşisi koyuyorum ve çok güzel oluyor..Eline sağlık:)

tatesal at: 6 Mart 2012 02:14 dedi ki...

Canım tembel değilsin sen asla...elinden gelenleri türeğinden geçirip,bize sunan muhteşem bir insansın....emeklerin herkes tarafından değer görüyor ve sana yansıyor lütfen kendine haksızlık etme...canım benim hikayene bayıldım,dolma şahane....takdir ettiğim blog arkadaşlarımdansın yüreğimden geçenleri ifade etmeden geçemedim,sevgiler....

Böğürtlen Taneleri at: 6 Mart 2012 02:37 dedi ki...

Görüntü mülkemmel eminim tadıda öyledir.Elleine sağlık.

birtutamkekik at: 6 Mart 2012 03:09 dedi ki...

BİRBİRİNDEN KIYMETLİ VE GÜZEL GÖRÜŞLERİNİZ İLE,
BENİ ONURLANDIĞINIZ İÇİN,HEPİNİZE SONSUZZ ŞÜKRANLARIMI İLETİYORUM:)
İYİ Kİ VARSINIZ VE İYİ Kİ BURADAYIM..
GÖNÜL DOLUSU MUHABBETLE..
:)

MARİFETANE (Elif Hatice) at: 6 Mart 2012 03:43 dedi ki...

Hikaye de lahana sarmalarıda harika canım..ellerine sağlık.

rabiasultanipek at: 6 Mart 2012 04:20 dedi ki...

İLTİFATLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,BEN DE SİZİN BLOĞUN TAKİPÇİSİYİM, ÖZELLİKLE LAHANA SARMANIZI DENEYECEĞİM. GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE, SEVGİLER.

pembe kekik at: 6 Mart 2012 07:33 dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Kalem gibi sarmışsın.Tam not.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

bülbülünyeri at: 6 Mart 2012 09:18 dedi ki...

Canım,
ne güzel bir öykü. Elbette yaşam bizi zorluklarla, sıkıntılarla deneyecek. Ama her seferinde daha güçlü çıkmak için mücadele edeceğiz. Sevgi , sabır, inançla yapılamayacak, aşılamayack hiç bir güçlük yok.Dilerim çocuklarımıza da bunları öğretebiliriz.
Ellerine sağlık. Ne muhteşem bir görüntü o öyle.
Sevgiyle kal.

Lilyum at: 6 Mart 2012 13:53 dedi ki...

kesinlikle unutulmaması gereken 5 kural.Ayrıca ben blogunuzdan şahane tarifler öğrenebilir :)hepsi mükemmel gözüküyor:)

elma şekeri at: 6 Mart 2012 14:26 dedi ki...

Ellerinize,emeginize saglik,tariflerinizin hepsi birbirinden güzel..

Sevgiler........

bittermutfakta at: 6 Mart 2012 15:36 dedi ki...

Lahana sarması en sevdiğim yemeklerden biridir..Maşallah kalem gibi ince ince sarmışssınız.Adım adım fotoğraflarda çok güzel..ellerinize sağlık.
sevgilerimle

New York'tan at: 6 Mart 2012 18:57 dedi ki...

Bayilirim , harika gorunuyor tek kelime ile, ellerine saglik :)

SEVALCE LEZZETLER at: 6 Mart 2012 22:21 dedi ki...

Harika bir hikaye,0 5 kuralı keşke herkes uygulayabilse.
Hikayen için,ablam nerelerdesin diyen o güzel yüreğin için.Vee o nefis dolmaların için o güzel gönlüne yüreğine sağlık canım benim.
Ben de öylesine mutluyum ki?
Siz gönül dostlarıyla bir arada bulunduğum için:)))))
Sevgiler...

cafemuss at: 7 Mart 2012 06:56 dedi ki...

Canim ellerine saglik cok severim (:

Tuğba Mutfakta at: 7 Mart 2012 08:39 dedi ki...

Tariflerinizin hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.Ayrıca hikayeler çok anlamlı kendi içimize dönüp düşünmemizi sağlıyor.Ellerinize sağlık sevgiler..

eLvAn HoBi at: 8 Mart 2012 04:41 dedi ki...

selamlar paylaştığınıza dair bu yazının linkini benim çekiliş yazımın yorum bölümüne eklermisiniz. bu arada kadınlar gününüzüde kutluyorum. sevgiler

zeymuran at: 12 Mart 2012 07:41 dedi ki...

mis misss annem gelse de bana yapsa ahh nasıl canım cektı

BeN!SeV at: 20 Mart 2012 06:59 dedi ki...

davetini aldım ve burdayım ellerine sağlık ağzım sulandı resmen, sayfan ve tariflerin çok hoş gözüküyor, lahana sarmasını cmt. deneyeceğim:>

Özgür Tatlar at: 21 Mart 2012 06:18 dedi ki...

Resimlere icim gitti.almanya da en cok ozledigim sey lahana dolmasi.maalesef aldigim tum lahanalar cok kalin yaprakliydi.pisirdigimde de hic guzel olmadi.ama sizinkiler cok lezzetli gorunuyor.tebrikler..